Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розважитися на Новий рік: топ недорогих настільних ігор для компанії

Найкраще провести час у компанії друзів чи родичів допоможуть настільні ігри

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Настільні ігри – чудовий спосіб провести час весело

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коли збирається велика компанія людей, хороший спосіб залучити кожного до спільної справи й повеселитися разом, а не відокремленими групками – пограти в настільну гру. На українському ринку представлено чимало варіантів настолок для новорічної вечірки, головне – підібрати універсальний, щоб якомога більше людей зацікавились і взяли участь.

Головне при виборі – правильно врахувати кількість гравців, аби ніхто не залишився обділеним, тож бажано заздалегідь визначити, скільки гостей відвідають корпоратив чи прийдуть в гості у новорічну ніч.

Сайт Pro Гроші зібрав найкращі варіанти настільних ігор, які перетворять святкування у незабутню пригоду, піднімуть настрій та створять казкову атмосферу.

ALIAS

Вічна класика, в яку грають дорослі та діти постійно, без прив’язки до свята. Вагома перевага – відсутність чітко визначеної кількості гравців, тож можна об'єднати дійсно велику компанію і зробити гру веселішою. Правила досить прості, комплектація складається лише з ігрового поля, фішок і набору карток, тому не доведеться витрачати час на підготовку.

Ціль гри – за допомогою синонімів, асоціацій і символів пояснити людині у вашій команді якомога більше слів, написаних на карточці. Якщо ненароком використаєте заборонені варіанти, отримаєте штрафний бал. Після однієї хвилини, за яку потрібно вгадати слова, підраховуються бали й відбувається просування по полю. Виграє команда, яка найшвидше пройде весь шлях.

Середня ціна – 400 грн.

Мафія

Ще один зразок настолки, яка не втратить актуальність і попит ніколи. Вона приваблює атмосферою загадок і розслідувань, таємничості та брехні, маніпуляції та напівправди. У наборі – картки з різними амплуа, серед яких – злочинна мафія, лікар, мирні жителі, шериф тощо. Кожному гравцю дістається роль, яку він не може озвучувати.

Ціль – дізнатися, хто серед присутніх є мафією, при цьому зберегти життя собі та якомога більшій кількості людей. Кожен раунд супроводжується нічними спробами злочинців вбити жителів міста, цьому може завадити лікар, якщо правильно назве людину, яку потрібно врятувати. Кожна роль має власні вимоги щодо дій, а найцікавіша частина – обговорення, яке супроводжується виправданнями й брехнею. Віднайти справжнього мафіозі серед оточення не так вже й легко, як здається!

Середня ціна – 250 грн.

Пандемія

Гру створили у 2020 році, що зрозуміло з назви. Щоб розрядити атмосферу, напружену через тривалу пандемію коронавірусної інфекції, розробники вирішили іронічно підійти до справи. Гравцям пропонують врятувати світ від мікроорганізмів, які здатні перетворити людей на агресивних зомбі. Для цього за полем збираються 2-4 людей і намагаються знайти ліки проти пандемії.

Гра також пропонує різноманітні ролі: експерта з надзвичайних ситуацій, диспетчера, лікаря, інженера, спеціаліста з карантину, дослідника, науковця та ін. Кожен персонаж має унікальні характеристики й здібності, а навички стануть у пригоді при розв'язанні точкових проблем. Людство перемагає остаточно лише у випадку створення вакцини від 4 хвороб, інакше гру не можна вважати пройденою до кінця.

Середня ціна – 1 200 грн.

Зелений мексиканець

Приготуйтеся сміятися, бо гра не дасть можливості засумувати. Вона розроблена за всіма правилами мильних опер, але в антуражі Мексики. Комплектація – всього два набори карток по 45 штук у кожній. На них надруковані вимоги, які гравці повинні виконувати протягом раунду. Але завдання не прості, ще більше їх ускладнює той факт, що всі набрані картки потрібно одночасно втілювати, поки гра не закінчиться.

Завдання кожного – слідкувати за опонентами, щоб ті не забували про кожне завдання і виконували їх на совість. Важко втриматися від сміху, коли гравцеві доводиться постійно триматися за кінчик носа, при цьому говорячи в японській манері та не забуваючи періодично повторювати останні фрази присутніх. З іншого боку, є карти, завдання на яких прямо суперечать одне одному, що підвищує градус цікавості та складності.

Середня ціна – 300 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки зможуть відпочити українці під час різдвяно-новорічних свят. Також ми відповідали на п’ять головних питань про ваші гроші у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.