Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий курс долара: що відбувається з валютою в обмінниках

Розповідаємо, як почувається долар в обмінниках у п'ятницю, 30 вересня

Фото: Pro Гроші, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що відбувається з валютою в обмінниках

Фото: Pro Гроші, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках України знизився для продажу у п'ятницю, 30 вересня.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається з іноземною валютою за допомогою даних з інформаційного порталу Мінфін.

Курс купівлі і продажу американської валюти

Станом на 14:00 30 вересня в обмінниках така інформація: середній курс купівлі валюти становить 41,90 грн за 1 долар, а продажу42,07 грн.

У четвер, днем раніше, середній курс продажу в обмінниках був 42,10 грн, а купівлі 41,79 грн за долар. Підсумовуючи, за добу курс валюти для продажу знизився на 3 копійки, а для купівлі зріс на 11 копійок.

Яка ситуація з доларом в банках

Наразі в банках України середній курс для продажу американської валюти становить 41,86 грн за долар, а для купівлі40,85 грн.

Днем раніше, у четвер 29 вересня, курс в банках був 40,90 грн для купівлі долара та 41,96 грн для продажу. Тобто за день курс на купівлю знизився на 5 копійок і на 10 копійок для продажу.

Що буде з доларом в 2023-му році

За певних умов курс долара може збільшитись від 42 грн до 50 грн. Цього можна уникнути за умови, якщо українські війскові будуть й надалі відвойовувати території та поступово наближувати Україну до перемоги.

Детальніше про прогнозований курс долара читайте в нашому матеріалі. Раніше ми розповідали, що буде з інфляцією та ВВП України в 2023-му році. Що відбувається з курсом валют можна дізнатися в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.