Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Математичний параметр: чи справдиться прогноз Кабміну про 50 грн за долар

Прогноз Кабміна про курс долара за 50 гривень на кінець року може і не збутися

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Що буде з курсом долара до кінця року

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Сценарій розвитку подій, за яким курс долара до кінця 2023 року досягне позначки у 50 гривень, теоретично можливий.

Таку думку висловив інвестиційний банкір, заступник директора інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За словами експерта, той курс долара, який заклали у державному бюджеті на 2023 рік, – це чисто математичний параметр, що необхідний для розрахунку показників.

"Що записано в бюджеті – не має ніякого значення. Щороку ми говоримо, що якийсь курс заклали в бюджеті, а він не збувся. Тому що він і не повинен збуватися. Це чисто математичний параметр, який потрібен для розрахунку бюджету. На наступний рік офіційний курс передбачений в середньому 42 грн/дол, а на кінець року 50 грн/дол. Це один з можливих сценаріїв. Теоретично він можливий", – зазначив Сергій Фурса.

Нагадаємо, минулого тижня Кабінет міністрів схвалив проєкт бюджету України на 2023 рік, тепер він направляється на розгляд Верховної Ради. У документі сказано, що середньорічний курс долара буде коливатись в районі 42 грн/дол.

Що впливатиме на курс гривні в час війни

Керівник відділу макроекономічних досліджень в ICU пояснював, що завдяки великим обсягом міжнародної допомоги Національному банку Україні вдається утримувати фіксований офіційний курс.

На його думку, за певних обставин, якщо виникнуть якісь несприятливі фактори, Національний банк, імовірно, буде змушений провести невелику корекцію курсу, але "ми точно не на порозі якогось неконтрольованого сценарію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.