Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові MacBook Pro – чому ці ноутбуки можуть стати найпопулярнішими

В ноутбук встановили три спрямовані мікрофони студійної якості, а також там є ще чимало змін

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Даний ноутбук може стати досить популярний

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія Apple 17 січня офіційно представила нові MacBook Pro та наступне покоління процесорів, M2 Pro і M2 Max. Вже з початку лютого ви зможете придбати комп’ютери офіційно придбати в українському ритейлі.

Презентація доступна для перегляду на платформі YouTube.

Що відомо про модель

Apple не змінювала зовнішнього вигляду цьогорічних моделей. Наприклад, нові MacBook Pro представлені у двох версіях – з екранами на 14 та 16 дюймів. Цей дизайн, який представили у 2021-му, дуже сподобався аудиторії.

Якщо ж ви давно не оновлювали свій Mac, то різниця точно помітите, адже тепер в MacBook Pro:

  • побільшало портів;
  • повернулась магнітна зарядка MagSafe;
  • значно покращилась надійність та якість клавіатури.

Також тут є:

  • слот для SDXC-карт;
  • повнорозмірний HDMI-вихід.

Ноутбук має дисплей, який виконаний з технологією Liquid Retina XDR та здатний показувати до одного мільярду кольорів. Сам MacBook Pro підтримує професійні режими для грейдингу в HDR, роботи з фотографіями, з дизайну та додрукарської підготовки.

Тепер техніка нового покоління має вебкамеру з роздільною здатністю 1080p і збільшеною апертурою. Це дає змогу пропускати більше світла та значно покращує якість зображення в умовах недостатнього освітлення.

Також вас будуть досить добре чути, адже в ноутбук встановили три спрямовані мікрофони студійної якості, які мінімізують зовнішній шум та на рівні професійної апаратури записують ваш голос.

M2 Pro та M2 Max

Головні зміни нових MacBook Pro знаходить всередині. Це центральні процесори, які компанія розробила сама. Зовнішньо вони нагадують ті, які встановлені в мобільних пристроях, що забезпечує небачену досі швидкість роботи.

M2 Pro та M2 Max побудовані на одному й тому ж базисі, але дечим відрізняються, а саме:

  • кількістю ядер графічного процесора;
  • місткістю доступної пам’яті;
  • пропускною здатністю памʼяті.

Отже, залежно від задач, M2 Pro та M2 Max забезпечують 10-15-кратний приріст продуктивності порівняно з процесорами від Intel, якими раніше комплектували MacBook Pro.

Залежно від комплектації вони підтримують рекордні 96 ГБ об’єднаної пам’яті. Якщо ж говорити про стандартну пам’ять, то нові моделі мають конфігурації до 8 ТБ.

Обрати M2 Pro чи M2 Max

Перед тим, як купувати ноутбук, то оцінити, наскільки багато ви працюєте з графічними файлами та відео. Адже "максимальний" процесор дасть змогу підключати до чотирьох зовнішніх моніторів і редагувати навіть найбільші проєкти.

Також у вас є головний плюс – надзвичайно висока енергетична ефективність. Нові MacBook Pro здатні працювати від батареї до 22 годин у режимі відтворення відео та до 15 годин користування інтернетом. Наприклад, це, так само як використання ноутбуком два повноцінних робочих дня використання зарядки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за скільки в Україні продають смартфони преміумкласу. Також ми повідомляли, коли українці зможуть отримати безплатні смартфони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.