Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Конкурент iPhone 14? Чим вражають нові Samsung Galaxy S23 та скільки коштують

На традиційній зимовій презентації компанія Samsung показала трійку флагманів з чудовими характеристиками

Фото: скрін Samsung Ukraine. Колаж: Pro Гроші

Що собою являє нова лінійка Samsung Galaxy

Фото: скрін Samsung Ukraine. Колаж: Pro Гроші

Щороку ринок смартфонів поповнюється новими моделями, проте часто вони повторюють своїх попередників. Компанії, гучно оголошуючи про створення чергового гаджету, не завжди забезпечують його дійсно оновленими специфікаціями. Але про телефони Galaxy S23, S23+ та S23 Ultra цього сказати не можна.

Презентація, яка відбулася 1 лютого, доступна для перегляду на платформі YouTube.

Перше, що дійсно привертає увагу – це легке оновлення дизайну. Зокрема навколо основної камери більше немає рамки, що додало гаджетам мінімалізму. Всі моделі доступні в чотирьох стандартних для компанії кольорах: лавандовому, зеленому, кремовому та чорному, що не надто відрізняє їх від серії S22.

Головна родзинка презентації та причина галасу навколо виходу моделей – передбачається, що вони будуть конкурувати з iPhone 14 від Apple, який вийшов у вересні 2022 року. Дійсно, оглядаючи характеристики, особливо можливості камери, з’являється розуміння, що iPhone вже не лідирує на ринку. Хоча ціни на товари компанії Samsung також кусаються.

В принципі, специфікація камер на задній панелі не зазнала змін: досі в наявності 50-мегапіксельна стабілізована основна камера, 12-мегапіксельна надширококутна та 10-мегапіксельний 3-кратний телеоб'єктив. Втім усім моделям додали ще селфі-камеру з 12-мегапіксельним сенсором та автофокусом. З його допомогою власники можуть фільмувати HDR-відео зі швидкістю 60 кадрів за секунду.

Чим вражає лінійка та скільки коштує

Що дійсно виходить за межі нині доступного та значно перемагає Apple – це 200-мегапіксельна основна камера в Galaxy S23 Ultra. Її роздільна здатність просто неймовірна, плюс влаштований датчик "адаптивного пікселя". З ним можна в поганих умовах (при темному освітлені та в русі) отримати досить яскраві та деталізовані знімки, не розмиті. Але головна фішка – відеофункція під назвою "астрогіперлапс": це так зване спеціальне обладнання в телефоні, з яким є змога фотографувати рух предметів або явищ з проміжком часу.

Що стосується інших характеристик, то вони не надто відрізняються від попередників. Так, діагональ дисплея незмінна – від 6,1 дюйма в Galaxy S23 до 6,6 дюйма у S23+. Модель Ultra має 6,8 дюйма. Місткість батареї – від 3 900 мАг до 5 000 мАг, а обсяг оперативної пам’яті – 8 або 12 гігабайтів в усіх гаджетах.

Постає питання: скільки ж коштуватимуть ці флагмани? Вартість Galaxy S23 стартуватиме від 799 доларів в Америці, українці ж зможуть придбати його за 39 999 гривень мінімум. За 999 доларів або 47 999 гривень доступний для покупки Samsung Galaxy S23+. Нарешті, за найбільш укомплектований смартфон Galaxy S23 Ultra доведеться заплатити від 1 199 доларів або ж 57 999 гривень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за скільки в Україні продають смартфони преміумкласу. Також ми повідомляли, коли українці зможуть отримати безплатні смартфони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.