Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Безплатні смартфони для пенсіонерів – коли українці їх зможуть отримати

Під час війни перед державою стоять інші пріоритети, але й про пенсіонерів влада не забуває

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Люди повинні були отримати смартфони

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні пенсіонери мали отримати смартфони. Під час війни перед державою стоять інші пріоритети, але й про пенсіонерів влада не забуває.

Про це розповідає представник Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік, пише social.com.

"Це справді важлива проблема, ми це розуміли від самого початку. Певні кроки та рішення вже були введені. У нас є цілий напрямок "Дія.Цифрова освіта". Це вебсайт. Можна відкрити гугл і в пошуку ввести "цифрову освіту". Там у форматі коротких серій є безліч тем: починаючи з того, як чимось користуватися, як десь авторизуватися, як створити пошту, і закінчуючи тим, як сплатити за комуналку", — заявив Банік.

Також на кожну послугу у "Дії" фахівці Міністерства знімають інструкцію для того, щоб показати всі необхідні дії на кожному етапі. Щодо безплатних смартфонів, то війна поки відтермінувала це питання, стверджує експерт.

"Думаю, ви пам'ятаєте, що у нас буквально в лютому минулого року стартувало обговорення президентського проєкту, згідно з яким люди повинні були отримати смартфони. Йшлося про кілька мільйонів базових смартфонів, якими можна було забезпечити людей. Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але впевнений, що ми до нього повернемося", — каже Мстислав Банік.

Як розпізнати прослуховування на телефоні

Раніше ми вже писали, що у воєнний час стежити можуть за будь-ким. Тому варто себе убезпечити заздалегідь, навіть якщо думаєте, що ваші розмови точно нікого не цікавлять. Найпростіший спосіб з'ясувати те, чи вас прослуховують – ввести спеціальну комбінацію цифр.

  • Код "*#21#" дозволяє дізнатися, чи переадресовуються ваші номери або смс на інший номер.
  • Код "*#62#" (для андроїда) і "*#67#" (для айфона) дозволяє з'ясувати, на який саме номер переадресовуються отримані дані.
  • А за допомогою комбінації "*#33#" можна дізнатися, чи є у вас функція блокування SMS і MMS.

Як економити зарядку на телефоні

Якщо ситуація з живленням критична, треба ввімкнути режим "екстрена економія енергії". Також краще переведіть смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний звʼязок. Тоді ви точно втратите менше відсотків.

"Домовтесь із близькими про час виходу на зв'язок, домовляйтесь заздалегідь про час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. Порадьте людям поруч зробити те саме", радить служба Держспецзв'язку.

На папір випишіть всі важливі номери телефонів. Це на той випадок, якщо батарея сяде у незручний момент.

Також ми вже розповідали, як зарядити телефон без світла та як правильно заряджати телефон, щоб він працював довше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.