Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціна виправдана? За скільки в Україні продають смартфони преміумкласу

У список потрапили телефони різних брендів, ціна становить менше ніж 500 доларів

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Список флагманських телефонів преміум-класу

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Телефони преміумкласу в Україні можуть коштувати менш як 500 доларів, у перерахунку на гривні це близько 18 тисяч. Якщо хочете придбати смартфон з топовими характеристиками, але не знаєте, що обрати, пропонуємо топ з п'яти найкращих моделей різних брендів.

Деталі пише видання Gizchina.

Редакція порталу проаналізувала ринок смартфонів з такою ціновою політикою та обрала гаджети, які за відносну невисоку вартість пропонують покупцям дійсно хороші характеристики. У списку присутні моделі від Poco, Realme, Xiaomi, Lenovo та Motorola. Деякі з них, як стверджує джерело, ще на початку року коштували дорожче, але зараз істотно подешевшали. Цьому сприяють новорічні розпродажі, акційні пропозиції, а також випуск нових моделей.

Перелік найкращих флагманських смартфонів 2022

На першому місці – Xiaomi 12 Lite. Версія пропонує роздільну здатність екрана 2400×1080 пікселів, 6.28-дюймову AMOLED-матрицю, співвідношення сторін 20:9. Телефон має швидку зарядку 67 Вт, а максимальна місткість батареї – 4 500 мАг. Серед позитивних сторін – вбудований сканер пальця, а також 6 або 8 ГБ ОЗП.

Далі у списку – Redmi K50 Extreme Edition. За характеристиками модель майже ідентична попередній позиції, проте має інше "залізо". Батарея має більшу місткість – 5 000 мАг, швидку зарядку – 120 Вт. Екран 6.7-дюймовий, процесор – Snapdragon 8+ Gen 1.

Третє місце посів телефон Lenovo Legion Y70. Має ігровий дисплей із достатнім запасом яскравості та потужний процесор. Найбільше привабить покупців дисплей 144 Гц і наявність підтримки HDR10+ з Dolby Vision. Серед варіантів пам’яті – 16/512 ГБ, що підійде для встановлення важких програм та ігор.

Четверту позицію виділили POCO F4 GT, який комплектується потужною 120-ватною швидкою зарядкою та має безліч флагманських характеристик. Зокрема міцне скло Gorilla Glass Victus для захисту екрана, висувні кнопки для зручності в іграх, оновлений звук з динаміків тощо. Розширення – 2400×1080 пікселів, співвідношення сторін 20:9, тип екрана – AMOLED. Як видно, модель майже ідентична Xiaomi.

Нарешті, на п’ятому місці – Moto Edge x30. Процесор – Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, частота оновлення екрана – 144 Гц. Власне, характеристики не надто відрізняються від попередників, але є виняток – рекордна селфі-камера на 60 Мп.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як смартфон став кінотеатром вдома, і чим бренд заманює українців. Також ми повідомляли, як економити зарядку на телефоні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.