Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Незвичайні українські монети – за що нумізмати готові заплатити понад 400 тис. гривень (фото)

Останнім часом інвестування в монети стає все більш популярним способом збереження та збільшення капіталу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На аукціоні продають монету за 440 000 гривень

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На аукціонах часто пропонують українські монети, серед яких можуть бути ті, що викличуть інтерес у колекціонерів і можуть приносити власникам значну суму грошей. Так, нещодавно на одному з таких аукціонів з'явився особливий лот – монета номіналом 20 гривень, вартість якої становить 440 000 гривень.

Незвичайний лот з'явився на аукціоні "Violity".

В чому особливість цінної монети

Особливість цієї монети полягає не лише в її рідкісності, але й в історичному та культурному значенні. На ній зображений Архістратиг Михаїл, який є архангелом та одним із найбільш шанованих біблійних персонажів. Він символізує перемогу над злом та є покровителем воїнів, які борються за правду та справедливість.

Монета, на яку "полюють" нумізмати
Монета, на яку "полюють" нумізмати
Фото: Violity

Золота монета була випущена Національним банком України у 2011 році. Її тираж обмежився 1 500 одиницями, що робить її рідкісною та бажаною для колекціонерів. Пізніше 20 гривень здобули популярність і тому НБУ випустив їх ще у 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 та 2018 роках.

За яку ще монету нумізмати та колекціонери готові заплатити великі гроші

Українська нумізматика стає популярною серед колекціонерів. Гривні 1992 року набули великої цінності. Нещодавно на аукціоні монету номіналом 1 гривня 1992 року продали за 50 001 гривні, хоча її початкова ціна становила 1 гривня.

Монета має кілька особливостей, які зробили її цінною. Вона виготовлена з міді, тому має характерний червонуватий колір. Також вказано, що аверс повернутий на 180 градусів, хоча це твердження складно підтвердити. Гурт монети гладкий і без написів, що відрізняє її серед інших монет 1992 року.

Основним фактором, який робить ці монети особливо цінними, є їхня історія та рік випуску. За даними Національного банку України, 1 гривня 1992 року була введена в обіг лише у 2002 році.

Раніше ми повідомляли, що НБУ показав нову пам’ятну монету. Також ми писали, завдяки якій монеті можуть розбагатіти українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.