Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ігор Коломойський та українське правосуддя: яке нове рішення оголосили бізнесмену

Київський апеляційний суд оголосив своє рішення щодо апеляції Ігоря Коломойського, який хотів скасувати свій арешт та вийти з СІЗО

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Олігарх Коломойський намагався оскаржити свій арешт

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Бізнесмен та олігарх Ігор Коломойський, який з початку вересня перебуває у СІЗО через підозру шахрайстві та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, спробував оскаржити обраний йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у майже 510 мільйонів гривень. Апеляцію Коломойського розглянув 25 вересня Київський апеляційний суд.

Як повідомляється, представники Ігоря Коломойського звернулися до судді з проханням скасувати арешт з альтернативою застави.

На засіданні також присутні працівники телеканалу 1+1 – ведучі Наталія Мосейчук, Юрій Горбунов, а ще ексміністр культури Олександр Ткаченко.Представники телеканалу заявили суддям, що готові взяти олігарха на поруки.

У підсумку, за інформацією Суспільного, суд відмовився задовольняти його апеляцію, тому запобіжний захід для Коломойського теж не зміниться. Отже, олігарх перебуватиме під вартою з можливість внести заставу, розмір якої складає 3,89 мільярда гривень.

Що буде з активами Коломойського

Ще 21 вересня Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко не підтримав клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовженні арешту активів олігарха.

Обмеження впродовж 48 годин діяли:

  • на частки в статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо або опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, зокрема акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 мільярди гривень;
  • на майже на 1 тисячу об'єктів нерухомого майна,
  • на понад 1,6 тисячі транспортних засобів і суден.

У чому ще звинувачують відомого олігарха

Понад тиждень тому йому повідомили про нову підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ст. 27 ч. 3,ст. 28 ч. 3, ст. 200 ч. 2);
  • заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах (ст. 27 ч. 3, ст. 191 ч. 5 );
  • легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом (ст. 27 ч. 3, ст. 209 ч. 3).

Слідство підозрює, що у період з 2013 по 2014 роки Коломойському за допомогою обману вдалося заволодіти 5,8 мільярдами гривень. За версією слідства, олігарх створив та очолив злочинне угруповання з працівників банку.

Раніше ми розповідали про скандальне життя Ігоря Коломойського. Також ми писали, що СБУ влаштували обшуки у будинку Нестора Шуфрича.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.