Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Атрибут багатства і розкоші: скільки коштували найдорожчі годинники світу (фото)

Розповідаємо, які бренди створили настільки оригінальні годинники, що вони стали одними з найдорожчих у світі

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які годинники є найдорожчими у світі та в чому їхня унікальність

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі бізнесі, розкоші та елітарності годинник – один з невід’ємних атрибутів статусу. Він довершує образ і робить його ефектнішим, більш сучасним і стильним. Більшість людей знають про вироби відомих брендів, як от Rolex, Omega та Tag Heuer. Втім існують менш голосні назви, наприклад, Patek Philippe, Breguet і Chopard, які також свідчать про багатство. За деякі окремі годинники колекціонери і просто заможні люди готові віддати шалені гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає про одні з найдорожчих виробів у світі, що коштують неймовірно дорого як для звичайного аксесуару на руку.

Rolex Cosmograph Daytona Watch

Модель набула неймовірної популярності завдяки першому власнику – голлівудському актору та режисеру Полу Ньюману. Він отримав годинник у подарунок від дружини і носив на руці щодня між 1969 та 1984 роками. Після цього продажі Rolex злетіли до неймовірних висот. У 2017 році аксесуар з’явився на аукціоні та був проданий новому власнику за 17,8 млн доларів. Причому ціна пояснюється саме історією годинника, а не матеріалами чи унікальними характеристиками.

Годинник Rolex Cosmograph Daytona
Годинник Rolex Cosmograph Daytona
Фото: Rolex.com

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Це одна з найскладніших з технічної точки зору моделей, яку виготовили в 1933 році для банкіра Генрі Грейвса-молодшого. Компанія хотіла створити кишеньковий годинник, що матиме вічний календар із часом сходу та заходу сонця, а також зіркову карту Нью-Йорка. Ще аксесуар унікальний вмістом 18-каратного золота. В 2014 році його продали на аукціоні Sotheby's за 24 млн доларів.

Годинник Patek Philippe Henry Graves Supercomplication
Годинник Patek Philippe Henry Graves Supercomplication
Фото: Sothebys

Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette

Годинник відомий багатьма унікальними характеристиками, зокрема:

  • виготовлений з 18-каратного білого золота;
  • усипаний маленькими 576 діамантами та 11 кристалами оніксу;
  • циферблат вписаний у мініатюрний квадрат і виконаний з сапфірового скла.

У манжеті бренд використав Калібр 101, який з 1929 року був найменшим механізмом у світі. Годинник надягла на свою коронацію королева Великої Британії Єлизавета II в 1953 році. Ціна аксесуару – 27 млн доларів.

Годинник Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette
Годинник Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette
Фото: Watch.com.ua

Graff Diamonds The Fascination

Цей годинник може трансформуватися у каблучку завдяки наявності знімної частини. Він виготовлений з білих діамантів вагою 152,96 карат і вишуканого центрального каменю з незвичайним огранюванням (38,13 карат). Ця особливість зробила модель однією з найдорожчих у світі, бо бренд Graff виставив цінник у 40 млн доларів.

 | Фото: Forbes.com
 | Фото: Forbes.com

Годинник Graff Diamonds The Fascination

Фото: Forbes.com

Годинник Graff Diamonds The Fascination

Фото: Forbes.com

Graff Diamonds Hallucination

Першість також належить будинку Graff Luxury. Цей ювелірний шедевр виготовлений з рідкісних яскравих діамантів різних кольорів – блакитних, жовтих, рожевих, помаранчевих і зелених. Загальна вага – понад 110 карат. Сам браслет із платини, що вплинуло на неймовірну вартість годинника. Через складність реалізації та унікальне гравіювання каміння виріб коштує 55 млн доларів.

Годинник Graff Diamonds Hallucination
Годинник Graff Diamonds Hallucination
Фото: Graff Diamonds

Який годинник у найбагатшої людини світу

Зрозуміло, що всі вказані аксесуари будуть по кишені лише доларовим мільярдерам, яким не шкода витратити кілька десятків мільйонів доларів на годинник. Бернар Арно – директор французького конгломерату LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA – лідирує у списку Forbes і також носить на руці не звичайний виріб.

Ми з’ясували, що його годинник виготовлений з білого золота, має чорно-білі мітки та стрілки, вічний календар і фази Місяця. Всього створено 170 екземплярів компаніями Patek Philippe та Tiffany & Co. Модель 5740 є частиною лімітованої колекції, що стала результатом колаборації брендів.

Свого часу один виріб на аукціоні купив 31-річний колекціонер із Каліфорнії Зак Лу за 6,5 млн доларів. Але в роздріб годинники продавали за 52 635 доларів, що звучить не настільки масштабно в порівнянні з найдорожчими аксесуарами у світі.

Бернар Арно з сином Фредеріком | Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus
 | Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus
 | Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus

Бернар Арно з сином Фредеріком

Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus

Годинник Tiffany Blue Patek Philippe

Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus

Годинник Tiffany Blue Patek Philippe

Фото: Patek Philippe х Tiffany & Co 5711 Nautilus

Раніше сайт Pro Гроші писав про яхту з метеориту і діамантовий годинник. Також ми повідомляли, як "правило 72 годин" зробить з вас мільйонерів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.