Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вкриті діамантами: які ляльки Барбі є найдорожчими в історії (фото)

Віддаючи тисячі доларів за одну ляльку, покупець отримує не іграшку, а колекційну унікальну річ, що обумовлює захмарні ціни деяких екземплярів

Фото: Pinterest, Mattel, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі ляльки Барбі в історії – скільки вони коштують

Фото: Pinterest, Mattel, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Прем’єра фільму "Барбі" в українських кінотеатрах запланована 20 липня. Напередодні світових показів максимально активізувалася виробнича індустрія: почали з’являтися нові іграшки, аксесуари, сувеніри.

Сайт Pro Гроші пропонує згадати, які ляльки Барбі стали найдорожчими в історії та скільки грошей за них віддали колекціонери.

Барбі "in Midnight Red"

Спершу ніхто не ставив ставки на цю колекцію, яку випустили обмеженим тиражем. Ляльку в довгій червоній сукні та плащі з хутряною підкладкою і білими рукавичками створили в далекому 1965 році. На аукціоні Christie's у 2006 році, де продали понад 4 000 екземплярів Барбі, Midnight Red стала окрасою. Її купили за 17 091 долар, і тоді сума стала рекордом за всю історію існування американської компанії Mattel.

Barbie in Midnight Red
Barbie in Midnight Red
Фото: Christie's

Оригінальна Барбі 1959 року

Це дебютна лялька, яку ще називають "кінський хвіст №1". Вона має золоте волосся, чорно-білий купальний костюм і блакитні тіні для повік. У 2006 році її продали за 27 450 доларів. І сьогодні один екземпляр з оригінальними аксесуарами та в коробці на eBay продають за 25 000 доларів. Взагалі стан не впливає на ціну, тож навіть пошкоджену ляльку 1959 року куплять за колосальну суму.

Барбі 1959 року
Барбі 1959 року
Фото: eBay

Барбі до 40-річчя Mattel

1999 року компанія Mattel святкувала 40-річчя Барбі, тому замовила в міжнародного алмазної корпорації De Beers виготовлення особливої ляльки. Результат перевершив очікування – образ поєднав бікіні із золота та діамантів, спідницю зі східними мотивами та пояс,прикрашений 160 діамантами De Beers. Також ця Барбі отримала чорне волосся замість традиційного світлого. Ціна – 85 тисяч доларів.

Барбі від De Beers
Барбі від De Beers
Фото: Pinterest

Барбі та Кришталевий замок

В рамках маркетингової кампанії для однойменного мультфільму про Барбі компанія випустила одну з найдорожчих ляльок. Її образ – повна копія героїні: тіару, сережки, намисто, браслет і каблучку виготовили з білого золота і вкрили справжніми діамантами. Загальна вага коштовностей становила 20,66 карат. Завдяки інкрустації вартість Барбі піднялася до 94 800 доларів.

Барбі, випущена спільно з мультфільмом
Барбі, випущена спільно з мультфільмом
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Барбі від Стефано Кантурі

Mattel спеціально звернулася до дизайнера, щоб той створив єдину у своєму роді ляльку Барбі, яку визнають найдорожчою в історії. Майстру знадобилося пів року, щоб виконати замовлення. Серед особливостей – намисто з центральним пурпурно-рожевим квадратним діамантом смарагдового огранювання. Барбі Кантурі також носить каблучку з діамантом.

Лялька одягнена у скромну чорну вечірню сукню, яка відтіняє яскравий блиск коштовностей. Вартість єдиного екземпляру – 302 500 доларів. Ціллю створення було зібрати кошти для Фонду дослідження раку молочної залози, що вдалося здійснити в 2010 році завдяки аукціону Christie's.

Найдорожча Барбі в історії
Найдорожча Барбі в історії
Фото: Mattel

Раніше сайт Pro Гроші писав про кращі стрімінгові сервіси та розповідав, як платити менше і отримати більше. Також ми повідомляли про топ фільмів, від яких холоне кров.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.