Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Одяг за мільйони доларів: який вигляд мають найдорожчі сукні світу (фото)

Розповідаємо про найвизначніші дизайнерські шедеври, ціни яких перевищують вартість елітної нерухомості та автомобілів

Фото: скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі сукні світу будуть по кишені тільки багатіям

Фото: скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дивлячись на публічні виходи українських знаменитостей та світової еліти, виникає питання, в яку суму обходяться їхні образи. Хтось любить дивувати фанатів химерними комбінаціями, особливо дивними прикрасами, але здебільшого зірки обирають одяг відомих брендів і дизайнерів. Деякі будинки моди час від часу вражають сукнями, які потім продають за мільйони доларів, а це, між іншим, співрозмірно з вартістю шикарної квартири чи елітного автомобіля.

Сайт Pro Гроші розповідає про найдорожчі сукні у світі, які можуть собі дозволити лише багатії.

Сукня Мерилін Монро

Цю знаменита сукню акторка вдягнула під час виступу на дні народження президента Джона Ф. Кеннеді у 1962 році. Виріб нюдового кольору має вузьку форму, відкритий верх та спину. Саме в ньому Монро виконала пісню "Happy Birthday, Mr. President", і виступ став іконічним моментом поп-культури.

Вважається, що спеціально замовлена сукня мала вразити президента та виразити романтичні почуття Мерилін. Але незабаром жінка померла, що зробило історичний момент ще більш емоційно завантаженим. Початкова вартість становила лише 12 тисяч доларів, але в 2011 році на торгах аукціонного дому Profile in History колекціонер Роберт Риплі купив сукню за 4,6 млн доларів.

Сукня Мерилін Монро
Сукня Мерилін Монро
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Сукня, інкрустована діамантами

Дизайнер з Великої Британії Деббі Вінгем створила сукню, що завдяки великій кількості білих і чорних діамантів важить 13 кілограм. Матеріали – атлас і шифон, повністю інкрустовані дорогоцінним камінням від 2 до 5 карат. Відомо, що авторка працювала над своїм шедевром півроку, власноруч зробивши 50 тисяч стібків. Вартість цього витвору мистецтва – 5,6 млн доларів.

13-кілограмова сукня з діамантів
13-кілограмова сукня з діамантів
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Найдорожча весільна сукня

Виріб від японської компанії Ginza Tanaka визнали найдорожчим у сфері весільної індустрії. Сукня має спідницю з пуху страуса та прикрашена тисячею перлин і 502 діамантами. Продемонструвала витвір у Пекіні олімпійська чемпіонка з фігурного катання Сідзука Аракава. На її мініатюрній, тендітній фігурі сукня мала ідеальний вигляд. Ціна шедевру – 8,3 млн доларів.

Весільна сукня за 8,3 млн доларів
Весільна сукня за 8,3 млн доларів
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Сукня, вишита золотими нитками

І знову витвір модельєра Деббі Вінгем, що створила традиційне мусульманське плаття абая. Але жодне національне вбрання не коштує настільки дорого. За чорну сукню, розшиту золотими нитками і прикрашену 2 000 діамантів, потрібно заплатити 17,7 млн доларів. Крій складається з:

  • лаконічного та консервативного вирізу в формі літери V;
  • приталеного силуету;
  • довгої спідниці та рукавів;
  • накидки.

З унікального – наявність рідкісного білого, чорного і червоного дорогоцінного каміння. Презентація відбулася в одному з найбільш елітних готелів Дубая.

Мусульманське плаття абая
Мусульманське плаття абая
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Найдорожче вбрання у світі

Його створив малайзійський дизайнер Faiyzali Abdullah. Сукня бургундового відтінку з тафти і шовку інкрустована 751 діамантом. Родзинкою вбрання є діамант грушоподібної форми вагою 70 карат у лівій верхній частині. Довершує образ довгий шлейф, також розшитий дрібним коштовним камінням. Виріб носить назву "Соловей Куала-Лумпура", вперше публіка побачила його в 2009 році на фестивалі STYLO Fashion GrandPrix KL. Сума фантастична – 30 млн доларів.

Сукня "Соловей Куала-Лумпура"
Сукня "Соловей Куала-Лумпура"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Що носить перша леді Олена Зеленська

Раніше ми розповідали, що дружина президента України покорила серця своїм смаком щодо одягу. Вона завжди вміло поєднує стильні, лаконічні речі з чудовими аксесуарами. Зокрема часто носить шалик від українського бренду Gunia Project за 95 доларів. Надягла його під час офіційного візиту в Сполучені Штати Америки (2019 рік) та на міжнародний форум Forbes 30/50 в Абу-Дабі (березень 2023 року).

Ще один традиційний аксесуар першої леді – сумка американського бренду Staud. Це модель Shirley квадратної форми кольору коньяку, що коштує 295 доларів. З нею чудово поєднується костюм кремового відтінку, який помітили на Олені Зеленській в межах візиту до ОАЕ.

З прикрас найчастіше обирає підвіски та сережки від бренду Guzema Fine Jewelry, середня вартість яких близько 40 000 грн. Інколи доповнює образ крученими позолоченими сережками від Gunia Project за 5 000 гривень. Чи не найулюбленіші сережки першої леді – золоті круглі вироби від Guzema Fine Jewelry (57 000 гривень).

На фото, опублікованому в соціальній мережі Instagram, дружина президента постала в цікавій прикрасі – кольє з червоними коралами від бренду SOVA. Матеріал – жовте золото, ціна – майже 65 000 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українські зірки ласі до коштовного каміння та розповідав, скільки віддають за прикраси. Також ми повідомляли, в яких віллах живуть українські зірки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.