Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найдорожчі марки від Укрпошти: який мають вигляд і скільки коштують (фото)

Марки не лише виконують свою основну функцію – вказують на оплату послуги доставлення, але й мають певну цінність для колекціонерів та цінителів культури

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Однією з особливостей марок Укрпошти є їхнє різноманіття та доступність для різних категорій клієнтів

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта – це найбільша поштова компанія в Україні, яка відома не лише послугами доставлення посилок та листів. Оператор пропонує інші різноманітні додаткові сервіси, серед яких є і продаж марок. Під час повномасштабної війни в країні компанія почала випускати штемпелі, які пов'язані з особливими подіями. Зазвичай частка від їхнього продажу йде на благодійність.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштують та який вигляд мають найдорожчі марки від Укрпошти.

Марки "Пес Патрон"

Лист з марками "Пес Патрон"
Лист з марками "Пес Патрон"
Фото: Укрпошта

Патрон – це особливий пес, який став не лише улюбленцем багатьох людей, але й талісманом українських рятувальників.

З початку війни Патрон служить в команді піротехніків ДСНС. Він допомагає в розмінуванні територій та пошуку небезпечних предметів, гарантуючи безпеку життя та здоров'я людей.

Марки "Пес Патрон" з додатковим номіналом 8 гривень стали не тільки цінними для колекціонерів, але й способом підтримати благодійні справи. На зібрані кошти купуються машини механізованого розмінування. Також гроші надсилають у притулки для тварин.

Укрпошта випустила марки "Пес Патрон" в тиражі 1 млн екземплярів. Придбати лист з марками можна за 248 грн.

Марка "150 років з дня народження І. Ю. Рєпіна"

Цю марку Укрпошта випустила ще у 1994 році
Цю марку Укрпошта випустила ще у 1994 році
Фото: Укрпошта

У 1994 році Укрпошта випустила цю марку. Вона присвячена до 150 років з народження легендарного українського художника Іллі Рєпіна.

Державна поштова компанія випустила в продаж 1 млн екземплярів. Придбати лист марок українці можуть за 225 грн. На сьогодні цей поштовий штемпель є одним з найдорожчих.

Марка "ПТН ПНХ!"

Марки з посланням до Путіна
Марки з посланням до Путіна
Фото: Укрпошта

У 2023 році Укрпошта випустила марку з особливим посланням для президента РФ Володимира Путіна, який 24 лютого 2022 року оголосив про "спеціальну воєнну операцію" в Україні.

Поштовий випуск, присвячений річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, включає одне з графіті англійського художника Бенксі. У 2022 році він створив сім малюнків на стінах, які стали символом боротьби та солідарності.

На поштовій марці зображено графіті з дзюдоїстом, що відправляється в нокаут. Це зображення намальоване на стіні зруйнованого будинку у смт Бородянка, що знаходиться в Київській області.

Марка "ПТН ПНХ!" є благодійним виданням Укрпошти, яке збирає доброчинні внески для відновлення зруйнованих ракетними обстрілами Росії навчальних закладів. Придбати лист з поштовими штемпелями можна за 180 грн.

Раніше ми повідомляли, що Укрпошта випустила нову марку, яку присвятила винищувачам F-16. Також ми писали, що Укрпошта представила благодійну рамку з посланням до президента РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.