Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта присвятила нову марку винищувачам F-16 – як купити та скільки коштує (фото)

Передпродаж поштового набору "Винищувачі зла" вже розпочався, а випуск самої марки готують на початок серпня

Фото: Укрпошта, JUS Air Force. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта анонсувала вихід нової марки

Фото: Укрпошта, JUS Air Force. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта оголосила про початок передпродажу нової марки "Винищувачі зла". Вона присвячена бойовим літакам-винищувачам F-16.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Там повідомили, що 16 гривень з кожної поштової марки піде на донат для ЗСУ, а саме на "поповнення колекції безпілотників".

"F-16 нам потрібні якнайшвидше, щоб переломити хід цієї війни, вийти переможцями та забезпечити мир у Європі.... Номінал "F" і благодійний номінал 16 гривень, тож виходить F-16. Ці 16 гривень з кожної марки підуть на дрони, які допомагатимуть нашим літакам та ЗСУ виправляти помилки природи", – написав гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Хто створив марку "Винищувачі зла"

Створенням зображенням марки займався відомий ілюстратор видавництв "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" та "Видавництво Старого Лева" Максим Паленко. Він також створив велику кількість антивоєнних плакатів.

Для Укрпошти він розробив зображення поштової марки, двох конвертів та листівки із серії "Винищувачі зла". На них метафорично показано, як українська армія нищить московський Кремль за допомогою F-16, перетираючи його на винищувальній тертці.

Укрпошта назвала дату виходу нової поштової марки | Фото: Укрпошта
Укрпошта назвала дату виходу нової поштової марки | Фото: Укрпошта

Укрпошта назвала дату виходу нової поштової марки

Фото: Укрпошта

Укрпошта назвала дату виходу нової поштової марки

Фото: Укрпошта

Де і коли можна купити марку

Власники філабонементів отримають посилання на оплату випуску вже 12 липня. Достатньо перевірити свої електронні скриньки. Для інших охочих купити нові марки діятиме передзамовлення, яке можна здійснити на сайті Укрпошти.

Сам випуск марки присвятять дню Повітряних сил ЗСУ, який святкують 6 серпня. Спецпогашення та офіційний запуск відбудеться 4 серпня.

Тираж марки – 600 000 примірників. Номінал: F+16.00 грн. У випуску "Винищувачі зла" буде марковий аркуш, художній конверт і листівка. Вартість випуску – 172 гривні.

Укрпошта продає рамку з посланням до Путіна

Компанія випустила особливу благодійну рамку під назвою "ПТН ПНХ!". Частина грошей з кожної проданої рамки буде передана на облаштування шкільних укриттів. Сама рамка коштує 1600 гривень, при цьому 1000 гривень із кожної проданої рамки спрямують на благочинність.

У рамці розташована листівка та поштова марка "ПТН ПНХ!", що мають відбиток "День перший. Київ. 24.02.2023". Цей випуск був створений Укрпоштою з нагоди річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Раніше ми писали про те, що Укрпошта анонсувала нову марку з дроном над Кремлем. Також ми розповідали про три марки, які Укрпошта присвятила українським військовим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.