Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Наслідки фатальні? Як смерть Пригожина вплине на економіку РФ

За інформацією ISW, "майже напевно" вбивство власника ПВК "Вагнер" було виконане за наказом Володимира Путіна

Скриншот: Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

У Тверській області 23 серпня впав приватний літак

Скриншот: Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

У Тверській області Росії 23 серпня впав приватний літак, на борту якого був власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Такі випадки можуть значно впливати на економіку країни ворога, де все сталося. А тому там можливі зміни.

Як смерть Пригожина вплине на економіку Росії, розповів у коментарі сайту Pro Гроші доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

За словами експерта, поки ніякого прямого впливу дана ситуація на економіку РФ не має. Адже Євген Пригожин був керівником неформально-військової структури, не впливово-економічною особою і навіть не членом уряду.

Там прямого впливу немає. Це можливо лише, якщо почнуться якісь заворушення серед людей. Якщо громадяни будуть протестувати проти фактичного усунення Пригожина чи почнеться щось схоже, то тоді це вплине, але поки на такому рівні нічого не зміниться, – говорить Олексій Плотніков.

Що відомо про ситуацію

У Тверській області Росії 23 серпня впав приватний літак. Він належав власнику приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину. На борту було 10 людей і всі вони загинули.

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), вони вважають, що "майже напевно" вбивство власника ПВК "Вагнер" було виконане за наказом Володимира Путіна. Адже так він хотів помститися за спробу заколоту.

В ISW відзначили, що приблизно в той час, як упав літак Пригожина, президент Володимир Путін відвідав публічний телевізійний концерт на честь 80-ї річниці Курської битви.

Також 23 серпня минуло рівно два місяці з початку заколоту Пригожина, під час якого "вагнерівці" збили кілька російських вертольотів і вбили щонайменше 13 військовослужбовців.

Аналітики також впевнені, що Путін зазнав значного приниження за те, що не зміг зупинити марш "вагнерівців" на Москву. Він був змушений покладатися на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко.

Саме тому імовірно, що Путін просто чекав відповідних умов, аби нарешті помститися Євгену Пригожину.

В Росії масово затримують авіарейси

Раніше ми вже писали про те, що російські авіакомпанії масово затримують рейс, адже ті не можуть отримати якісне обслуговування та придбати необхідні запчастини. Наприклад, виліт, який мав відбутися ще 12 серпня, в обох напрямках очікують по 410 осіб.

У пресслужбі авіакомпанії також пояснили, що затримка рейсів сталася з "технічних причин": одночасно вийшли з ладу два повітряних судна Boeing-777 із трьох наявних в парку перевізника.

Раніше ми розповідали, що Raiffeisen Bank International внесли до переліку спонсорів війни в Україні. Також ми писали, які міжнародні банки продовжують працювати в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.