Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Набридла "Монополія"? В які економічні настолки пограти з сім'єю чи друзями (фото)

Розповідаємо, яку настільну гру економічної тематики обрати для корисного та цікавого вечора в колі сім’ї або друзів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Настільні економічні ігри, що підійдуть для сімейних розваг

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Настільні ігри – це не просто забава для дітей і підлітків. Вони, залежно від тематики, дозволяють гравцям розвивати навички аналізу, стратегічного мислення, планування та управління ресурсами. Звісно, мова про економічні ігри, що завжди були чудовим інструментом розваги та навчання.

Сайт Pro Гроші радить читачам 5 фінансових настолок, які чудово підійдуть для відпочинку в сімейному колі чи вечора з друзями.

Капіталіст

Це класична економічна гра, головне завдання якої – займатися продажами нерухомості. Гравці отримують у розпорядження документи на право власності, гроші, фішки та велику кількість об’єктів для реалізації – житлові комплекти, приватні будинки, готелі тощо. Якщо хтось опиниться у скруті, може взяти позику під заставу нерухомості. Іншими словами, все максимально реалістично. Коштує гра в середньому 250 грн. Існують більш дорогі версії за 400 грн.

Настільна гра "Капіталіст"
Настільна гра "Капіталіст"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Antarctica

Гра про економічне підкорення найсуворішого континенту. Гравці керуватимуть фінансовими корпораціями, вестимуть дослідження, видобуватимуть ресурси для розвитку. Процес передбачає зведення необхідних будівель, працевлаштування співробітників на різні посади, накопичення багатства. Вартість – 600 грн.

Настільна гра Antarctica
Настільна гра Antarctica
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Asmodee France (Розкіш)

Ігровий процес відправить в епоху Відродження, де потрібно мудро розпоряджатися ресурсами та розвивати видобуток дорогоцінного каміння. Основний персонаж – заможний купець, який повинен здобути прихильність і повагу вельмож. Максимальна кількість учасників – 4 людини, що ідеально підходить для сімейного проведення часу. Ціна настолки – від 1 200 грн.

Настільна гра Asmodee France
Настільна гра Asmodee France
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Марс-2050

Це досить непроста економічна стратегія, в якій потрібно колонізувати Марс, досліджуючи планетні території, здобуваючи цінні ресурси та будуючи виробничі модулі. Та одночасно конкурувати з іншими великими земними корпораціями, що також мають намір поширити власний вплив на новий світ. Вартість гри – в середньому 800 грн.

Настільна гра "Марс-2050"
Настільна гра "Марс-2050"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Stone Age

Цього разу потрібно відправитися на сотню тисяч років назад, коли людство тільки починало освоювати такий цінний ресурс як камінь і створювати з нього знаряддя праці. Гравці мають побудувати власну економічну стратегію, яка виявиться вдалішою, ніж у суперників. Вони будуть полювати, боротися з ворожими племенами, добувати ресурси (золото, камінь, глину і дерево), збільшувати чисельність поселень і багато іншого. Ціна – 1 800 грн.

Настільна гра Stone Age
Настільна гра Stone Age
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Скільки коштує дитяча ностальгія

Раніше ми розповідали, що у 90-ті роки 20 століття величезну популярність в Україні мали такі іграшки як Тетріс, Тамагочі, ляльки Baby Born тощо. Тоді вони коштували достатньо, і не всі батьки мали змогу дозволити собі покупку. Але станом на 2023 рік вартість ностальгійних іграшок значно впала.

Наприклад, аркадна відеогра на логіку Тетріс, в якій потрібно тільки керувати падаючими геометричними фігурами і складати їх в один ряд, коштує максимум 150 грн. Причому це за нову річ, а вживана обійдеться вдвічі дешевше.

Тамагочі також була досить популярною в 90-х, і вимагала від власників догляду за віртуальною домашньою тваринкою. Нерідко траплялося, що цифровий кіт або пес "помирали" через недостатню кількість уваги. Купити пристрій в Україні можна за 200 грн. Більш сучасні моделі обійдуться в 600-700 грн.

А ляльки Baby Born, відомі своєю реалістичністю і можливістю взаємодії, коштують приблизно 700-800 грн. Хоча вартість оригінальних випусків із додатковими аксесуарами сягає 3 000 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які ігри виховують у дітей розуміння фінансового світу. Також ми повідомляли про топ недорогих настільних ігор для компанії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.