Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Можна заробляти, не працюючи? Як використовувати ШІ собі на користь

Нейромережа не зможе виконати всю роботу за вас, але значно скоротити процес цілком реально

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Як ШІ може допомогти копірайтерам заробляти більше

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Все більше розмов ведеться про можливості штучного інтелекту або нейронної мережі, яка здатна генерувати запити та навчатися на помилках. Як не дивно, але ШІ чудово справляється з виконанням різноманітних завдань, зокрема у сферах дизайну, копірайтингу та перекладу. Виникає доцільне питання: чи може нейромережа замінити людину в цих професіях? А ще цікаво, як заробляти більше за допомогою штучного інтелекту.

Про це пише видання Finance.

Дохід фрилансерів залежить від кількості виконаних завдань та якості результату. А ще – швидкості. Всі ці фактори може покращити ШІ, якщо правильно його використовувати та навчати. Найбільше українці, перебуваючи на фрилансі, займаються перекладами, генеруванням текстів і графічним дизайном. Відповідно є чимала конкуренція на ринку, тож замовники віддають перевагу виконавцям з хорошим портфоліо і швидкою реалізацією.

Взявши у помічники нейронну мережу, можна в кілька разів скоротити час роботи, отже – збільшити кількість потенційних замовлень та, як наслідок, доходу. Розберемося, як оптимально користуватися функціоналом штучного інтелекту, щоб здійснити задумане.

Можливості ШІ для копірайтерів

Це люди, які створюють різноманітні тексти за технічним завданням. Інколи трапляються дуже складні теми, тому час витрачається не тільки на написання, але й на пошук інформації. Доступний віднедавна в Україні ChatGPT здатен за кілька хвилин згенерувати текст відповідної тематики з мінімальною кількістю помилок. Причому унікальність роботи – 100%, що зазвичай є обов’язковою умовою від замовників.

Кілька хвилин доведеться витратити на вичитування. За потреби можна попросити ChatGPT переписати матеріал, змінивши стиль. Чи мінімізувати канцелярські вислови. Загалом експериментувати із запитами потрібно якнайбільше, бо, як ми писали, мережа постійно навчається та удосконалює власні алгоритми, аби видавати результат швидше та якісніше.

Отож, якщо в середньому копірайтер заробляє від 70 грн за 1000 знаків, то цілком реально отримати 210 грн за текст на 3 000 знаків, написаний штучним інтелектом за 10 хвилин. У звичних умовах людина витратить на подібну роботу щонайменше пів години.

Як заробити перекладачам за допомогою ШІ

Виявляється, нейромережа перекладає набагато краще, ніж Google зі своїми машинними механізмами. Причому з будь-якої мови. Платять перекладачам за вищим прайсом, адже часу на роботу потрібно в рази більше. Зате ChatGPT здатен звести розумову активність людини до мінімуму. Текст буде готовий за кілька хвилин, не враховуючи термін редагування. Тепер найважчі теми, зокрема технічного чи наукового спрямування, не вважатимуться фрилансерами такими складними для розуміння.

В обох випадках постає питання авторства: чи не вважається робота ШІ інтелектуальною власністю з авторським правом і чи можна видавати її за власну, ще й заробляючи? Але українське законодавство не має згадки про володіння текстами, створеними нейромережею. Тому ця дилема залишається відкритою та залежить від совісності людини.

Чим корисний ШІ для дизайнерів

На створення ескізу чи пошук відправної точки для ілюстрації дизайнери можуть витрачати від годин до днів. Тоді як ШІ за кілька хвилин видасть зображення за текстовим описом. Звісно, це не буде готовий проєкт, але частиною роботи чи натхненням здатен стати.

Особливо вигідно користуватися нейронною мережею для генерації пакета ідей, які потрібно презентувати замовнику. Він вибере найцікавіший для себе варіант, від якого дизайнер відштовхуватиметься. Це скоротить час спілкування з клієнтом та одразу відкриє шлях до реалізації.

Зауважимо, що зі штучним інтелектом також потрібно навчитися працювати для кращої ефективності, адже чим конкретнішими будуть запити, тим краще їх втілюватимуть у життя.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні запровадили нову програму для пошуку роботи, і розповідав, як штучний інтелект допоможе влаштуватись. Також ми повідомляли про 7 ідей, як ви можете використати ChatGPT.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.