Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Можливо все? Чи дозволено українцям одружуватися й розлучатися за кордоном

Зверніть увагу, що на території України наразі ви можете одружитися навіть онлайн

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть одружитися за кордоном

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Закордонні дипломатичні установи України можуть користуватися Державним реєстром актів цивільного стану громадян. Це дає можливість українцям укладати чи розривати шлюб за кордоном.

Про це пише visitukraine.

Вносити зміни до Держреєстру актів цивільного стану можуть:

  • посольства України в Грузії, Республіці Казахстан, Республіці Польща, Турецькій Республіці, Федеративній Республіці Німеччина;
  • генеральні консульства України в Кракові, Любліні, Вроцлаві Республіки Польща, у Дюссельдорфі, Гамбурзі, Франкфурті-на-Майні, Мюнхені Федеративної Республіки Німеччина та у Стамбулі Турецької Республіки;
  • консульства України в Гданську Республіки Польща та в Анталії Турецької Республіки.

Однак зверніть увагу, що перелік закордонних дипломатичних установ, де можна зареєструвати акти цивільного стану, буде збільшуватися.

Що можна включити до шлюбного договору

Раніше ми вже розповідали вам про те, що шлюбний договір зазвичай розглядає питання, пов'язані з майновими правами людини.

В основному шлюбний договір містить матеріальні права подружжя. Наприклад, режим використання майна, право його придбання та розпорядження.

Зазвичай подружжя укладає такий договір з умовами, які пов'язані з правом користування фактичним та придбаним майном. Це основа шлюбних договорів. Тобто, люди переважно керуються визначенням порядку матеріального використання, – говорить голова адвокатського обʼєднання "Кравець і партнери", адвокат Ростислав Кравець.

Теоретично можна включити до шлюбного договору різні штрафи. Але зазвичай людей більше турбує їхнє матеріальне становище під час укладання таких договорів, адже ніхто не хоче залишитися без грошей після розлучення.

Він також зазначив, що всі інші нюанси можуть бути розглянуті в індивідуальному порядку, але в жодному разі умови не мають суперечити сімейному кодексу. Людина не може просто відмовитися виконувати обов'язки, які передбачені цим кодексом.

Оскаржити шлюбний договір ви можете. Це буде досить складно, але можливо. Особливо, якщо він укладався з метою уникнення відповідальності. Він зазначив, що на судовій практиці було таке, що договір підписувався саме з такою метою, тоді його визнавали недійсним.

Щоб цього не сталося, не потрібно включати в шлюбний договір особисті зобов'язання. Наприклад, це може бути передача дітей або відмова від аліментів. Або якісь особисті зобов'язання, які примушують до неправомірних дій.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше ви можете дізнатися у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, чи можна в Україні дистанційно розірвати шлюб. Також ми писали, як весілля може позбавити вас спадщини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.