Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Україні: хто отримуватиме повістки у 2023 році

Розповідаємо, як відбуватиметься загальна мобілізація в Україні в 2023 році

Фото: Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Мобілізація в 2023 році буде продовжуватися

Фото: Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

В Україні в 2023 році буде продовжуватися воєнний стан і загальна мобілізація. Відповідно, усі чоловіки в Україні будуть продовжувати отримувати повістки для того, щоб ТЦК та СП могли мати актуальну інформацію щодо обліку.

А вручення повісток на вулицях буде відбуватися до тих пір, поки усі чоловіки добровільно та регулярно не почнуть приходити до ТЦК.

Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач для НВ.

За його словами, серед чоловіків, яким вручають повістки, призивають лише 5%. Основне завдання повісток, підкреслив Горбач, це оновлення інформації про спеціальність, роботу та право на відстрочку військовозобов'язаних.

"Це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з’явився в територіальний центр і там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому", ― пояснив військовий.

Чому повістки вручають на вулиці

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чому з'явилася практика вручення повісток на вулицях.

За словами начальника управління персоналом штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, таким чином в Міністерстві оборони збирають та актуалізують інформацію щодо військовозобов'язаних.

Горбач пояснив, що чоловіки дуже рідко надають у територіальні центри комплектування важливі дані про себе:

  • яку освіту отримали;
  • куди переїхали;
  • коли одружились, розлучились чи з'явились у них діти.

"Якби військовозобов'язані самі подавали оновлені дані в територіальні центри, ніхто не ловив би їх на вулицях", – розповів військовий.

Тому повістки українці можуть отримати у громадських місцях, адже вручати повістки за домашніми адресами малоефективно – люди не відчиняють двері.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли в Росії почнеться нова хвиля мобілізації. Також ми розповідали, яке максимальне покарання передбачається за неявку до військкомату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.