Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація триває: у ЗСУ розповіли, як відбувається навчання військових

Розповідаємо, як відбувається підготовка мобілізованих українців до майбутньої служби у ЗСУ

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Підготовка до служби відбувається для усіх військових без винятку

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці, призвані на військову службу в рамках мобілізації, обов'язково проходять військовий вишкіл у навчальних центрах. До навчань залучають солдатів навіть із військовим досвідом.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Як відбувається підготовка мобілізованих до військової служби

Як розповів Горбач, підготовка бійців триває орієнтовно місяць. Але якщо боєць опановує складну спеціальність, то для підготовки додають ще від 2 тижнів до 2,5 місяців. Це називається індивідуальна підготовка, а ще є колективна.

"Колективна підготовка – це коли військові потрапляють у підрозділ, який готується до залучення в зону бойових дій. Тоді теж відбуваються тренування на полігонах та інших ділянках місцевості. Загалом це все може триватиме понад 2 – 3 місяці", – пояснив спеціаліст.

Він додав, що підготовка з підрозділом на полігоні обов'язкова для усіх. Тобто навіть для тих бійців, які вже мають досвід участі у війні.

Чи посилять мобілізацію у 2023 році

Це можливо, якщо на фронті відбудуться якісь дуже різкі зміни. Але станом на зараз військово-політичне керівництво України не повідомляло про подібні зміни, крім того, рішення щодо посилення мобілізації приймає президент України, зокрема він:

  • здійснює загальне керівництво у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації держави;
  • визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Мобілізаційні потреби залежні від декількох факторів. Потребу розраховують самі військові. Питання стосовно мобілізації впорядковані Законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та Конституцією України.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи можуть призвати заброньованого працівника на службу у ЗСУ. Також ми писали, які зміни для українських водіїв можуть запровадити вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.