Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мінцифри планує запустити програму для вивчення англійської – що відомо

Згідно з результатами опитування, 68% українців мають певні знання принаймні однієї іноземної мови

Фото: Pexels

В Україні будуть популярізувати вивчення англійської

Фото: Pexels

Наразі в Україні активно впроваджують нові програми та проєкти. Міністерство цифрової трансформації України запустило нову національну програму Future Perfect. Її метою є популяризація вивчення англійської мови. Для цього планується впровадити грошову допомогу у форматі "єПідтримки".

Про це розповів віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров для Forbes.

Що це за нова програма і чому вона потрібна українцям

"Для всіх українців готуємо у форматі "єПідтримки" грошову допомогу для вивчення англійської. Схожий проєкт реалізували з ковідними сертифікатами, коли українці купували книги, ходили в спортзали", – пояснив віцепремʼєр.

Наголошується, що навіть всі державні сайти, окрім того, що українською, обов’язково мають бути англійською мовою.

Також повинні змінюватися стандарти в середній освіті, у старшій профільній школі, щоб діти більш активно вивчали англійську.

Крім того, у рамках Future Perfect вивчення англійської для дітей стане обов’язковим з дитячого садочка.

"Це докорінна трансформація системи освіти, тому що потрібно підготувати педагогів, які викладатимуть у дошкіллі. Необхідно змінити тарифну сітку, заробітні плати, процес навчання", – заявив міністр.

Очільник Мінцифри анонсував, що для вчителів будуть передбачені безоплатні програми навчання для отримання доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації. Одна з цілей – наявність у кожній школі нейтів-спікера, який навчатиме онлайн або офлайн.

Також англійська стане обов’язковою у держсекторі. Держслужбовці повинні будуть більш активно вивчати англійську, щоб спілкуватися з партнерами.

"Інтеграція в Європейський Союз якраз потребує того, що ми маємо спілкуватися англійською. Шлях у НАТО потребує, щоб ми з партнерами говорили однією мовою. Тому для державного сектору зміни будуть фундаментальними", – додав Федоров.

Зазначається, що вже зараз за програмою Future Perfect доступні два конкретні інструменти. Перший – це онлайн-платформа Empower Кембриджського університету, яка доступна для всіх українських університетів. Другий – це платформа для вивчення мов із персоналізованим підходом Promova, розроблена однією з найбільших українських продуктових компаній Genesis. Цей інструмент доступний для кожного. Платформа надає українцям безоплатний Premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки.

Яких ще нових програм очікувати в Дії

Ми вже писали раніше, що в Дії запустять новий сервіс під назвою "е-Підприємець". Завдяки йому громадяни можуть виконати всі необхідні для себе процедури онлайн.

Зазначається, що "е-Підприємець" допоможе відкрити ФОП чи банківський рахунок, подати всі необхідні декларації для відкриття бізнесу тощо.

Раніше ми також писали про нові грошові сертифікати в додатку "Дія". Також ми розповідали про нову послугу, яку хочуть запустити в застосунку напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.