Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Жителям Львова компенсуватимуть 50% вартості генератора — кого стосується

Міськрада Львова компенсуватиме мешканцям багатоповерхівок 50% вартості генераторів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Для компенсації треба подати заявку у ЦНАП

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Міська влада Львова вирішила повертати ОСББ, керуючим компаніям та іншим виконавцям житлових послуг будинків 50% від вартості генераторів.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий у Facebook.

"Деякі ОСББ у Львові вже придбали генератори і використали їх в роботі, коли не було світла. Ми хочемо, аби до критичних ситуацій були готові всі. Розуміємо, що для багатьох будинків придбати генератор є складно. Допоможемо", – написав він.

Зрештою міська рада ухвалила окрему Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Садовий уточнив, що міськрада повертає 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тисяч гривень. Також є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

Для того, щоб розраховувати на компенсацію, треба подати документи через ЦНАП або сервіс електронних звернень.

Які документи треба подати:

  • заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Львів'яни можуть звертатися до ЦНАПів вже з наступного тижня. Передбачається, що процедура розгляду заяви і ухвалення рішення триватиме до 10 днів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обрати генератор на випадок відключення світла.

Також ми писали, що через масовані ракетні обстріли з боку Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури попит на генератори зріс у 14 разів. У чому причина дефіциту генераторів, читайте у нашому матеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.