Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленська розповіла про нову ціль РФ: що доводиться купувати українцям через агресора

Україна вчиться протидіяти терористичним дронам і ракетам, а також посилює кібербезпеку

Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує атакувати Україну

Колаж: Pro Гроші

Російська армія обрала нову ціль для своїх атак – нашу енергетичну інфраструктуру. Вона атакує електростанції, й тепер по всій країні блекаути.

Про це Олена Зеленська повідомила на відкритті Web Summit 2022 – міжнародної технологічної конференції.

Через атаки РФ українці змушенні годинами жити без електрики, без засобів комунікації, без інтернету. Тепер людям доводиться інвестувати не у високотехнологічні рішення у школах, а купувати генератори.

"Один хлопчик сказав, що люди мають літати на Марс, а не бігати у підвали. Але разом з нашими дітьми ми вимушені запалювати свічки та сірники по всій Україні із заходом сонця. Це – мандрівка у минуле, якої ми не просили", – наголосила перша леді.

Українці вчаться протидіяти терористам РФ

Олена Зеленська зауважила, що сьогодні у війні проти України Росія використовує технології для терору, який відчувають на собі всі українці.

Зокрема, у розслідуванні Bellingcat йшлося, що російські IT-спеціалісти беруть активну участь у терористичних атаках на українські міста, стаючи агресорами й вбивцями.

Україна вчиться протидіяти терористичним дронам та ракетам, посилює кібербезпеку та дбає про стабільність всіх цифрових систем.

"Сьогодні мої проєкти зосереджені на психологічному здоров’ї. Але лише кілька організацій мають професіоналів, які здатні допомогти в контексті повномасштабного та постійного терору", – зазначає Зеленська.

Перша леді закликала світ підтримувати нашу країну у боротьбі за свободу і проти терору.

Де можна подивитися графік стабілізаційних відключень

Подивитися графік відключення електроенергії у вашому місті можна на сайті компанії, що обслуговує ваш регіон:

Раніше сайт Pro Гроші писав, якими лайфхаками користується Європа для економного використання електроенергії. Також ми розповідали, як енергетична криза впливає на зарплати українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.