Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майже 40 000 гривень за копійку: що особливого в монеті, яку продають за такі гроші (фото)

Розповідаємо, монети з якими дефектами можуть продавати за такі гроші

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продають монету майже за 40 000 гривень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нумізмати продовжують шукати унікальні монети. Серед колекціонерів цінуються не тільки старовинні монети, а й сучасні копійки з цікавим браком.

Одну з таких монет можна побачити на національному аукціоні Violity.

Унікальність монети

Монета номіналом 1 копійка була випущена у 2010 році, зазвичай копійки такого року випуску майже не цікавлять колекціонерів, однак в цій монеті є унікальний дефект. При карбуванні використовували срібло, замість нержавіючої сталі, як в інших монетах такого номіналу.

Продавець зазначив, що монета не піддавалася реставрації, стан копійки дуже задовільний, незважаючи на те, що вона знаходилася в обігу.

Скрин: Violity.
Скрин: Violity.

Скрин: Violity.

Скрин: Violity.

Продається така монета за 39 750 гривень. Торги проходять в рамках аукціону, наразі за лотом слідкують 73 особи, тому ціна може ще значно зрости.

Також дорого оцінюють монети такого номіналу 1994 року випуску. Це був пробний невеликий тираж, тому що тоді вони ще не знаходилися в обігу.

Набір монет за 200 тисяч гривень

Набір монет номіналом 25 копійок 1992 року випуску продавали за 200 000 гривень. В наборі знаходилися три монети й всі вони викарбувані з різних матеріалів, а саме:

  • з алюмінію;
  • з міді;
  • зі срібла.

Монети не піддавалися реставрації, вони мають природні дефекти, тому що знаходилися в обігу.

Також привернути увагу колекціонерів можуть монети такого номіналу різновиду 5.1 ДАг. Цей різновид вважається дуже цінним серед нумізматів, зазвичай монети з таким штампом можуть дуже дорого продавати. Особливостями такого різновиду є:

  • середній зуб тризубця округлий, товстий;
  • знизу хвостик букви Ї торкається букви Н;
  • гроно №2 у формі тупокутного трикутника;
  • гурт гладкий, без насічки.

Які ще монети можуть зацікавити колекціонерів

Різновид монет – 1АА+ є дуже цінним серед нумізматів, монети такого різновиду викарбувані не з аналогічного матеріалу, як інші монети подібного номіналу. Наприклад, монету номіналом 2 копійки викарбували не з нержавіючої сталі, а з міді. Монета з таким вагомим дефектом зараз може дуже дорого коштувати.

Монети зі штамом 3 зустрічаються найчастіше, але дійсно цінні серед них трапляються рідко. Зазвичай ціна не доходить до 200 грн, проте за умови наявності кількох особливостей вартість може становити 16 000 грн і більше. Високу вартість копійці додають такі характеристики:

  • середній зуб тризуба округлий, товстий;
  • широкий проріз шостого зерна у другому колосі;
  • у гронах №3 та №6 по 6 ягід;
  • гурт з дрібною насічкою.

Раніше ми розповідали, яку монету продавали за 45 тисяч гривень. Також ми писали, що у світ випустили пам'ятну монету присвячену Азовсталі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.