Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Магнетичні приманки: таємниці найпривабливішої реклами, на яку ведуться українці

Представники ринку постійно змінюють свою стратегію для успішної маркетингової кампанії

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Маркетологи вигадали нові "гачки" для українців

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Відеореклама – один із найкращих способів заманити до себе клієнта. Однак така робота може обійтися досить дорого. Також важливо знати та розбиратися в тому, як можна достукатися до своєї цільової аудиторії. За цілі роки підхід до реклам змінився. Наразі ви майже не зустрінете статичну рекламу, де просто багато слів. Однак є нові шляхи досягнення успіху у цій справі.

Сайт Pro Гроші дізнався, яка реклама приваблює українців найбільше.

Що змінилося в маркетинговому підході

Якщо ми говоримо про рекламу в загальному, то тут статику замінила динаміка. Люди найкраще реагують на відеоконтент, де мало слів, але багато дій. На те, що змушує продовжити дивитись і споживати контент.

Найкраще продають саме емоції, адже людина ніколи не купує товар. Купуються емоції та відчуття, які від нього є. Чи то булочка з корицею, чи новий телефон – вона йде за емоційним задоволенням, і реклама має його показати, – говорить експертка з блогінгу і продажів через Instagram, маркетологиня та продюсерка Вікторія Мостова.

Сьогодні відео мають чіткі та прості завдання, меседжі, а також зрозумілий та захопливий сюжет. У рекламі дотримуються певних важливих аспектів:

  • Лаконічність. Оскільки легкодоступної інформації зараз досить, то втримати увагу глядача дедалі складніше, тому ролики здебільшого короткі;

  • Аудіо. Глядач має зрозуміти суть;

  • Гумор – безпрограшний варіант;

  • Комунікаційне завдання – все має бути чітко та зрозуміло;

  • Заклик до дії. Глядач має зрозуміти, що від нього хочуть;

  • Реклама, як мініфільм.

Якщо реклама зроблена не правильно та без дотримання більшості вимог, то покупець залишається не задоволений нею, а отже про свої негативні враження він розповість знайомим і навряд чи знов повернеться до даного продукту.

Емоції як ключ до успіху реклами

Для успішної маркетингової кампанії представники ринку постійно шукають ефективний спосіб зв’язку зі споживачами, аби ще й донести до них правильну ідею.

Загалом популярну рекламу відрізняють три характеристики:

  • вона привертає увагу;

  • запам’ятовується;

  • викликає у глядача емоційну реакцію.

Як маркетологи досягають такого ефекту?

Найбільше враження справляє реклама, заснована на ситуаціях з реального життя, а також та, в якій залучені добре знайомі споживачам теми. Розуміння цих принципів може стати хорошою відправною точкою при роботі над черговою кампанією.

Однак універсальної формули не існує й один підхід не завжди працює в різних країнах або навіть різних регіонах однієї країни. Тому завжди враховується місцева специфіка.

Рекомендації від живої людини

Також зараз в тренді UGC-контент та інфлюєнс-маркетинг. Люди вже легко розпізнають рекламу, а тому треба робити її максимально нативною. Тож UGC-кріейтори активно набувають популярності. Це користувацький контент, який дозволяє роздивитись продукт з усіх боків і відчувається як рекомендація живої людини.

Те саме і з інфлюєнс-маркетингом. Блогери зараз вшивають рекламу у свій контент, а не роблять її "в лоб".

Так глядачі споживають звичний для них контент і паралельно ще й споживають те, що потрібно рекламодавцю.
Вікторія Мостова

Вікторія Мостова

Експерт з блогінгу і продажів через Instagram, маркетолог та продюсер

Блогери заполоняють маркетинговий ринок

Все частіше в рекламах знімаються інфлюєнсери, які стають обличчям бренду. Раніше це були люди з шоубізнесу, а тепер це блогери. Яскравим прикладом реклами, де залучено багато інфлюєнсерів – це реклама від CHER17.

Там можна зустріти:

  • Таню Парфільєву;
  • Сашу Бо;
  • Дашу Квіткову;
  • Анну Трінчер;
  • Богдана Буше.

Також реклама від брендів стала соціальною. Тепер в ній закладені глибокі сенси, а не прості меседжі "дивіться яка класна сукня, вона буде тобі пасувати". Тут можна помітити сенси, теми гендерної рівності, фемінізму та інших соціально важливих проблем.

Саме всі ці критерії відіграють важливу роль у створенні правильної та сучасної реклами. Але тенденції змінюються і цілком ймовірно, що вже наступного року маркетологи придумають для українців нові "гачки", аби використовувати їх в рекламі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як вкладення в Instagram можуть змінити ваш бізнес. Також ми повідомляли про топ-5 товарів, які не можна купувати на Aliexpress.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.