Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші на вітер: топ-5 товарів, які не можна купувати на Aliexpress (фото)

Дешеві альтернативи в інтернет-магазині можуть не виправдати очікувань

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Товари на Aliexpress, які краще не купувати

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На сайті Aliexpress завжди багато знижок та акційних пропозицій від постачальників, а широкий асортимент товарів вражає навіть шопоголіків зі стажем. Не дивно, що цей інтернет-магазин набув значної популярності, хоча виникає чимало питань стосовно якості продукції та добросовісності продавців. Незважаючи на періодичність ваших замовлень на Aliexpress, не завадить знати, які категорії товарів краще не кидати в корзинку. Це убезпечить від розчарування та вбереже від значно більших проблем.

Сайт Pro Гроші розповідає, від яких покупок на Aliexpress варто відмовитися.

Топ-5 товарів-табу для покупців на Aliexpress

  • Презервативи

На сайті є безліч акційних пропозицій: продавці готові майже за безцінь відправляти в іншу країну партії контрацептивів зі знижками. В Україні точно ніде не знайти товар за схожими цінами. Але задумайтесь над можливою шкодою, яка потенційно з’явиться через покупку презервативів на Aliexpress. Ви нічого не знаєте про якість продукції, а саме від цього показника залежить, які наслідки для здоров’я можуть виникнути.

  • Техніка від невідомих брендів

Бажано взагалі не замовляти дорогу техніку з Китаю, адже по дорозі з посилкою може трапитися будь-що. Як результат – ви отримаєте непридатну до використання річ, за яку заплатили чималі кошти. А купувати щось електронне у продавців навіть із середнім рейтингом – це пряма дорога до втрати коштів. Швидше за все, якість та очікування сильно відрізнятимуться від отриманого.

  • Одяг "за копійки"

Зрозуміло, що на Aliexpress люди купують саме через дешеві ціни, але сильно економити на одязі не варто. Сукня за 100 грн не прослужить вам довго, зважаючи на якість матеріалів і пошиття. Вірогідніше за все, ви викинете річ, як тільки доторкнетеся до тканини.

  • Легкозаймисті та вибухові товари

До цієї категорії входить безліч товарів – феєрверки, сірники, лік для нігтів, запальнички, парфуми, дезодоранти, бенгальські вогні тощо. Їх дуже небезпечно перевозити на далекі відстані, до того ж, повертаємося до питання якості вибору. Якщо потрапите на недобросовісних постачальників, можете стати жертвою власної покупки.

  • Рослини та насіння

По-перше, ці товари може не пропустити митниця, зважаючи на їх неблагонадійний характер. Але навіть якщо посилка надійде до адресата, не виключено, що всередині виявиться зовсім інша продукція. Ви не зможете одразу перевірити, чи дійсно відправлення релевантне замовленню, адже потрібен час для вирощування насіння.

Варто додати, що існує великий перелік речей, які ви взагалі не маєте права купувати за кордоном і замовляти поштою. Йдеться про алкоголь, сигарети, зброю (холодну та вогнестрільну), снаряди та запчастини до зброї, прилади для стеження та шпигунства (відмички зокрема), наркотичні та психотропні речовини, хімікати, культурні цінності.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що економія може загрожувати життю, та розповідав, які товари на AliExpress небезпечні. Також ми повідомляли про 5 товарів, які категорично не можна купувати в супермаркеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.