Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн битиме рекорди: коли ціна криптовалюти досягне 63 000 доларів

Аналітики рекомендують накопичувати ВТС, коли ринок "просідає", оскільки це явище тимчасове

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коли біткоїн зможе оновити історичний максимум

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вже навесні 2024 року курс найбільш популярної світової криптовалюти – біткоїна – може досягти позначки, дуже близької до історичного максимуму.

Про це пише видання No worries.

Експерти компанії Matrixport проаналізували поведінку біткоїна та прогнозують, що через рік він буде коштувати 63 000 доларів. Станом на 19 квітня курс флагманського цифрового активу – 30 128 доларів. Він поступово підвищується після сильного падіння восени 2022 року та відносної стабілізації в січні.

Найбільшої позначки ВТС досягав 9 листопада 2021 року, тоді він коштував 68 530 доларів, що стало новим історичним максимумом для криптовалюти. Від початку року приріст дорівнював 130%. Згідно зі звітом Matrixport, рівно через рік, навесні 2024-го, ціна токена зможе наблизитися до рекорду та зафіксуватись на рівні 63 160 доларів з поступовою кореляцією в бік пікових позначок.

Але спочатку криптовалюту чекатиме ралі. Передбачається, що після досягнення 33 000 доларів за ВТС відбудеться невелике падіння. Але інвесторам не варто хвилюватися чи панікувати, бо з огляду на поведінку біткоїна перед листопадом 2021 року, станеться схожа ситуація: кореляційна хвиля дасть поштовх до прориву та різкого підвищення.

Тому рекомендується під час "просідання" ринку накопичувати криптовалюту, чекаючи вищих цінових значень у квітні 2024 року.

Чому ліквідність низька

Не дивлячись на прогнози аналітиків і помітне зростання вартості криптовалюти у 2023 році, інвестори не поспішають збільшувати обсяги торгів. Попит на купівлю цифрового активу ще досить низький, ліквідність також. Аналітик французької компанії Kaiko Конор Райдер пояснив ситуацію заходами регулювання у Сполучених Штатах Америки, що призвели до банкрутства кількох великих банківських установ.

"Багато криптофірм не хочуть опинитися в епіцентрі битви між регулюючими органами США і біржами", – зауважив експерт, наголосивши на помірному ентузіазмі багатьох інвесторів, які не мають наміру ризикувати.

Що цікаво, світові аналітики не мають єдиного бачення розвитку першої криптовалюти в короткостроковій перспективі. Зокрема інвестор Марк Мобіус очікує падіння курсу до 10 000 доларів, команда Standard Chartered попереджає про обвал до 5 000 доларів. Зате засновник венчурної компанії Draper Associates Тім Дрейпер впевнений – цілком можливий стрибок до 250 000 доларів за ВТС до середини 2023 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей. Також ми повідомляли, що відбувається з криптовалютою у перший місяць весни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.