Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Лідер за підозрами від НАБУ – що знайшли в кабінеті у Максима Микитася

Зазначається, що у нардепа вже п'ять підозр від Національного антикорупційного бюро, але по одній з них справа закрита

Фото: Pexels

Була оприлюднена знахідка з кабінету колишнього нардепа

Фото: Pexels

Наразі в Україні триває декілька гучних справ. Одна з них стосується Максима Микитася. 4 листопада була оприлюднена картина з офісу керівника "Укрбуду" та колишнього народного депутата Максима Микитася.

Інформація взята з "Лачен пише".

"Картина з офісу керівника "Укрбуду" Максима Микитася якого зараз судять. Ахахахахахах", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишньому народному депутату Максиму Микитасю повідомили про чергову підозру – наразі його звинувачують у заволодінні понад 307 млн гривень Міністерства оборони.

У чому підозрюють Нардепа

Першу підозру від Антикорупційного бюро Максим Микитась отримав чотири роки тому – в організації корупційної схеми для заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Сума збитків становить 81 млн гривень. Зазначається, що на початку цього року Вищий антикорупційний суд призначив справу до розгляду.

У вересні 2020 року антикорупційні органи повідомили Микитасю про підозру у дачі хабаря посадовцю підрозділу НАЕК "Енергоатом". За інформацією слідства, екснардеп безплатно надав збудовані його фірмою квартири у Києві сім'ї цього чиновника в обмін на перемогу його компанії у тендері на будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива.

У жовтні минулого року Микитасю знову повідомили про підозру. Цього разу у пропозиції надання хабаря в особливо великому розмірі меру Дніпра: за даними НАБУ, депутат пропонував 22 млн євро за сприяння тому, щоб ЄБРР поза конкурсом уклав контракт із його групою підприємств на будівництво метро.

У цій справі Микитась був заарештований, але цього літа вийшов під заставу. На початку року справу було направлено до суду.

Тиждень тому, 25 жовтня, стало відомо, що НАБУ та САП підозрюють Микитася у заволодінні понад 307 млн грн Міноборони на будівництві арсеналів для зберігання ракет та боєприпасів Збройних сил України.

Ексдепутат мав ще одну підозру від НАБУ – у наданні хабаря за посередництва заступника голови ОПУ Олега Татарова. Але "справу Татарова" забрали в Антикорупційного бюро і згодом закрили.

Які ще є гучні справи, пов'язані з нардепами

Раніше ми вже писали, що проросійського народного обранця Нестора Шуфрича залишили під вартою без можливості внесення застави.

11 жовтня захист просив скасувати арешт Шуфрича. Своєю чергою, прокурори висловились проти задоволення апеляційної скарги захисників нардепа.

Заслухавши сторони та порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів залишила без змін ухвалений судом першої інстанції запобіжний захід щодо Шуфрича у вигляді утримання під вартою.

Зазначається, що 15 вересня Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував Шуфрича. При цьому для нього не передбачили можливості внесення застави.

У чому підозрюють Шуфрича

СБУ провела обшуки в будинку народного депутата Нестора Шуфрича. Журналісти повідомляють, що він є фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної колишнім народним депутатом Сівковичем, а також співробітниками Федеральної служби безпеки.

За інформацією СБУ, головним завданням Нестора Шуфрича було розповсюдження російської пропаганди під час виступів на українських, а також на російських телеканалах. Крім того, колишній голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова активно просував антиукраїнську політику та підтримував інтереси Кремля.

Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді.

Раніше ми також писали, що ПриватБанк нарешті повернув під свій контроль. Також ми розповідали про те, як суд зіпсував плани Ігоря Коломойського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.