Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс біткоїна готується до ралі: чому варто інвестувати в BTC вже зараз

Головна криптовалюта змогла досягти річного екстремуму, а деякі експерти прогнозують зростання курсу аж втричі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн може зрости до 55 000 доларів найближчим часом

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Відомий криптовалютний трейдер Тонні Вейс назвав поточну ситуацію на ринку криптовалют сприятливою для зростання біткоїна в короткостроковій перспективі. Він вважає, що флагман має всі шанси коштувати 55 000 доларів найближчим часом.

Про це пише видання No Worries.

Нещодавно біткоїн досяг річного екстремуму, перетнувши позначку 31 400 доларів. Станом на 27 травня курс дещо впав, але досі тримається вище 30 000 доларів. На думку експерта, якщо BTC коштуватиме понад 34 000 доларів, то потім зростання ціни не зупинити. Вона може піднятися до 55 000 доларів. Цій стійкій тенденції сприятиме інституційний інтерес до біткоїна.

"Нacтупнa cвічкa на графіку будe з зeлeнoю зіpкoю, я cпoдівaюсь, щo цe пpизвeдe дo нoвoгo мaкcимуму. Кoвзні cepeдні пepexoдять нa бичaчу тepитopію, і тeпep тижнeвий гpaфік пoвніcтю у бичaчoму peжимі, базуючись на даних Consensio", – заявив Тонні Вейс.

Графік коливань курсу біткоїна за тиждень (21.06 – 27.06)
Графік коливань курсу біткоїна за тиждень (21.06 – 27.06)
Фото: Coin Market Cap

Водночас минулого року трейдер не виключав, що флагман криптовалютного ринку зросте до 100 000 доларів. Причиною стрімкого злету може бути фінансовий контроль урядів. З цим прогнозом погодився засновник хедж-фонду Eclectica Asset Management Х’ю Хендрі. Він вважає, що біткоїн здатен потроїти свою капіталізацію і досягти 1,5 трлн доларів. Це можливо через зростання базових ставок у найбільших країнах світу.

Які криптовалюти були найзбитковішими у червні

Оскільки ринок мінливий і курси постійно коливаються, ніколи немає цілковитої впевненості у міцності тієї чи іншої цифрової валюти. Зокрема на початку червня сильно просіли 5 токенів зі списку топ-100, що призвело до втрат інвесторів. Мова про:

  • The Sandbox (SAND);
  • Decentraland (MANA);
  • Sui (SUI);
  • Axie Infinity (AXS);
  • Chiliz (CHZ).

Жодна зі вказаних криптовалют не може похвалитися високими курсами, до того деякі котируються на 95% нижче історичного свого цінового максимуму. Порівнюючи з біткоїном, ринкова капіталізація якого майже 600 млрд доларів, ці цифрові монети не становлять значну частку ринку. Їхня капіталізація – від 300 до 500 млн доларів.

Чи зможе біткоїн наблизитися до історичного максимуму

Деякі експерти дали прогноз на 2024 рік. Передбачається, що флагман зможе наблизитися до позначки 63 000 доларів приблизно навесні наступного року. Не виключено, що опісля котирування досягнуть рекорду та перетнуть максимум, встановлений 9 листопада 2021 року. Тоді один BTC коштував захмарні68 530 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що біткоїн чекають виклики у 2023 році та розповідав, яку дату падіння курсу назвав аналітик. Також ми повідомляли, що люди втрачають віру в цифрове інвестування, а деякі фірми не готові вкладатися у криптовалюту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.