Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн чекають виклики у 2023 році: аналітик назвав дати падіння курсу

Фахівці прогнозують, що на падіння головної криптовалюти світу вплинуть дії американського уряду

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Коли курс біткоїна може різко впасти у 2023 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналітики корейської компанії CryptoQuant вирахували дні у 2023 році, коли курс біткоїна може різко впасти. На ринкові зміни вплине продаж криптовалюти урядом Сполучених Штатів Америки.

Про це йдеться на платформі CryptoQuant.

Сервіс надає користувачам вичерпні дані для торгівлі токенами, включно з ринковими прогнозами, коротко-/довгостроковими індикаторами для біткойнів, Ethereum, Stablecoin і токенів ERC20. Тепер аналітики спрогнозували, коли знову відбудеться потенційне падіння BTC. Передбачається ще чотири періоди відчутних коливань.

Причину називають таку – реалізація токенів американським урядом. Не секрет, що влада США конфіскує BTC у злочинних організацій. Загалом у її розпорядженні перебуває близько 200 000 BTC вартістю 6 мільярдів доларів. Станом на 12:00 21 квітня один біткоїн коштує 28 107 доларів, що менше на 2,61% порівняно з попереднім днем.

Власне правління США має намір розпродати частину BTC протягом поточного року. Одна така операція відбулася 14 березня, коли вдалося позбутися майже 10 000 ВТС на суму близько 215 млн доларів. А загалом цьогоріч уряд хоче випустити на ринок 41 500 BTC.

Можливі дати продажу

Аналітик CryptoQuant припустив, що залишилося ще чотири хвилі продажу. В підрахунках він користувався математичною закономірністю: від початку року до першої реалізації минуло 73 дні. Фахівець поділив 365 днів на кількість продажів і отримав число 73.

"Першу частину біткоїнів було продано на 73-й день цього року. Чи існуватиме закономірність у продажу партій, що залишилися, кожні 73 дні, чи це просто збіг? Покаже лише час", – написав експерт CryptoQuant.

Тож ймовірно, що наступні падіння курсу біткоїна відбудуться 26 травня, 7 серпня, 19 жовтня, 30 грудня або близько до цих дат. І хоч прогноз ґрунтується суто на випадковості, а чимало інших аналітиків не погоджуються з підрахунками, більшість не виключає небезпеку для вартості криптовалюти в період продажу урядом США своїх запасів ВТС.

Наближення до історичного максимуму

Експерти компанії Matrixport вважають, що навесні 2024 року вартість біткоїна може досягти позначки 63 000 доларів. Не виключено, що курс поб’є і перевищить історичний максимум, встановлений 9 листопада 2021 року. Тоді один токен продавали за 68 530 доларів.

Головне для флагманського цифрового активу – взяти психологічну вершину на рівні 33 000 доларів. Після цього різкого стрибка не уникнути, хоч і періодично відбуватимуться незначні коливання. Як тільки значення зафіксується на рівні 63 160 доларів, почнеться поступова кореляція в бік пікових позначок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається з криптовалютою у перший місяць весни. Також ми повідомляли, як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.