Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криптобіржі призупинили вивід коштів на картки: в чому проблема та як отримати гроші

З'ясувалось, з чим пов'язане блокування фінансових переказів криптобірж

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж Pro Гроші

Чому криптобіржі припинили вивід коштів

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж Pro Гроші

Низка криптовалютних бірж, які наразі працюють із клієнтами в Україні, не мають можливості виводити гроші на картки банків. У разі необхідності, аби забрати кошти, радять скористатися альтернативними методами.

Про це пише видання Мінфін.

У чому суть проблеми

За попередніми даними, з такими проблемами зіштовхнулись всі криптобіржі.

"Наразі фіатні канали, а саме введення та виведення через банківську карту та інші платіжні сервіси, призупинені серед криптовалютних бірж по всій Україні", — йдеться в заяві на офіційній сторінці Binance в Facebook.

Підтвердив наявність проблеми й засновник криптовалютної біржі Kuna Михайло Чобанян.

"З приводу гривні карткової та введення/виводу на біржі. Так, не працює. Так, не працює у всіх. Є багато нюансів, про які постараюся завтра розповісти, як отримаю свіжий апдейт. Якщо коротко — шукаємо вихід із ситуації, під загрозою зупинка всього українського ринку крипто/карткова грн", — повідомив він у телеграм.

У службі підтримки Whitebit також зазначають про існування проблеми.

"На цей час виведення UAH Visa/Mastercard тимчасово недоступні через технічні роботи. На жаль, наразі немає точних термінів їх закінчення", — розповіли в компанії.

Чому виникли проблеми

Причина зупинки транзакцій на картки українських банків наразі невідома. У криптовалютній спільноті обговорюється припущення, що блокування фінансових переказів криптобірж може бути пов'язане із перевіркою діяльності низки банків які, можливо, застосовували схеми щодо ухилення від сплати податків учасниками грального ринку.

"Ухилятися від оподаткування гральному бізнесу допомагають недобросовісні суб'єкти первинного фінмоніторингу банків, створення певних програмно-апаратних механізмів банків, заміна платіжних документів, міскодинг, створення сайтів-дзеркал", — зазначила на тижні член парламентської тимчасової слідчої комісії (ТСК) по роботі грального бізнесу, керівник комітету Верховної Ради з фінансів Ольга Василевська-Смаглюк.

"Наразі СБУ та Бюро економічної безпеки завели 45 кримінальних справ... Серед підозрюваних — співробітники Нацбанку, банків та фінтех компаній, які надавали програмне забезпечення для махінацій", — розповів народний депутат Ярослав Железняк.

Як отримати кошти

Наразі криптобіржі радять користуватися альтернативними способами виведення гривні. Binance пропонує скористатися сервісом Р2Р, який залишається доступним.

"Binance P2P — це peer-to-peer платформа, на якій ви можете напряму обмінюватися криптою та фіатом з іншими користувачами", — йдеться у повідомленні компанії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому "злетів" курс біткоїна та чого очікувати у 2023 році. Також ми повідомляли, що відповів ШІ ChatGPT на питання про долар, інвестиції та крипту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.