Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Крипта з українським корінням стрімко злетіла: чим Solana тішить інвесторів

Завдяки відчутному стрибку Solana опинилася в лідерах з денного зростання серед топ-20 криптовалют з ринкової капіталізації

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українська криптовалюта Solana почала різко дорожчати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Криптовалюта Solana (SOL) змогла за одну добу піднятися у вартості на 14,1%. Це говорить про потенційне відновлення та різке дорожчання після негативних котирувань останніми тижнями.

Повідомляє ресурс Coin Market Cap.

Solana створив українець Анатолій Яковенко. Вона стабільно зростала до моменту визнання криптовалюти Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) цінними паперами (разом із BNB, Cardano та Polygon). Після цього почалося різке падіння до історичного мінімуму, більш ніж на 40%.

Проте в перші дні липня SOL демонструє відчутне зростання, їй вдалося змінити курс у бік дорожчання на 14,1% лише за добу. Це свідчить про позитивні тенденції й дає надію інвесторам на швидке відновлення.

Тепер Solana вибилася в лідери крипторинку з денного зростання, обійшовши інші активи в списку топ-20 з ринкової капіталізації. Станом на ранок 4 липня цифрова валюта коштує 19,20 долара і в тижневому діапазоні це +17%.

Аналітики впевнені, якщо токен зможе перетнути позначку 20 доларів найближчим часом, то рух показників вгору вже буде не зупинити. Звісно, варто зважати на статистичні похибки та мінливість ринку криптовалют, на якому щодня відбуваються непередбачувані злети та падіння.

Графік цінових коливань Solana за тиждень
Графік цінових коливань Solana за тиждень
Фото: Coin Market Cap

Яким може стати крипторинок в Україні

З огляду на зростання популярності криптовалюти та попит серед громадян на користування цими активами, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку розробила законопроєкт про оподаткування з оновленим текстом закону "Про віртуальні активи".

Якщо парламент ухвалить документ (голосування заплановано на вересень), Україна стане першою в Європі державою з імплементованими нормами регулювання віртуальних активів МіСА. Отож в разі прийняття змін всі операції з криптовалютами будуть підлягати оподаткуванню. Йдеться про 18% від інвестиційного прибутку та 1,5% військового збору.

Передбачаються такі правила регулювання ринку:

  • наглядом займатиметься НБУ, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку;
  • буде розподіл на три категорії токенів – електронні гроші, з прив’язкою до активів, інші віртуальні активи.

Представник Національної комісії Юрій Бойко зазначив, що в разі ухвалення законопроєкту він повністю запрацює з 2024 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що криптобіржі під ударом і розповідав, чому у США судяться з Binance та Coinbase й що робити інвесторам. Також ми повідомляли, чому найбільшу криптобіржу Binance переслідують невдачі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.