Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Binance поступово втрачає ринок: чому найбільшу криптобіржу переслідують невдачі

На фоні пожвавлення конкуренції та переслідувань регулятора США Binance поступово втрачає позиції

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Binance втратила чверть ринку з лютого 2023 року

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Частка ринку, яку контролювала найбільша у світі криптовалютна біржа Binance, з лютого поточного року впала з 57,5% до 43%. Ситуацію спровокували кілька факторів, зокрема перевірки регулятора США на порушення федеральних законів.

Про це йдеться у дослідженні CCData, передає Financial Times.

Всього за кілька місяців відбулося відчутне просідання. На початку лютого криптовалютна біржа контролювала більше половини обсягу світового ринку, а станом на червень втратила близьку чверті частки.

Експерти називають дві вагомі причини, що призвели по кризи. Перша – за діяльністю компанії слідкує американських регулятор, підозрюючи Binance в порушенні федеральних законів. Плюс на арені активізувалися конкуренти, що помітили послаблення впливу монополіста. З березня такі компанії як OKX, BitMex, Bybit і Bullish збільшили свої частки на ринку.

Друга причина – призупинення березневої акції, коли клієнти мали змогу безплатно вести торгівлю біткоіном без комісії. Це сприяло зростанню ринкової частки, тож не дивно, що завершення вихідних умов спровокували зворотну реакцію.

Нагадаємо, на початку травня Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки запідозрило біржу в сприянні незаконного обходу санкцій росіянами. Тож відділ національної безпеки відомства розпочав розслідування, спрямоване на з’ясування деталей ситуації. Це стало черговим негативним чинником падіння.

В яку криптовалюту не слід інвестувати у червні

Експерти з Finbold назвали три цифрові монети, які не демонструють тенденцію до здорожчання. Навпаки, протягом останнього часу вони лише втрачають у вартості, що робить їх мало вигідними для інвестування у червні. Йдеться про:

  • Kusama (KSM);
  • Mina Protocol (MINA);
  • Bitcoin Gold (BTG).

Перша криптовалюта станом на 5 червня торгується на рівні 28,06 доларів. Друга коштує 0,536 дол., її падіння триває вже довго і тренд не планує зупинятися. Третю віртуальну валюту можна продати за 12,44 дол. Лише за травень просідання становило 8,52% і об’єктивних позитивних прогнозів фахівці не дають.

Треба добре вивчити ринок і зрозуміти, яка криптовалюта схопила тенденцію до підвищення ціни. Лише в такі монети слід вкладати кошти, особливо великі суми. Загалом пам’ятайте, що ринок дуже мінливий, тож за короткий проміжок часу ситуація може докорінно змінитися. Гучний приклад цього – падіння біткоїна, який на піку коштував більше60 000 доларів, а зараз торгується за 26 783 дол.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ілон Маск вказав на проблему з однією із криптовалют. Також ми повідомляли, що люди втрачають віру в цифрове інвестування та розповідали, скільки фірм не готові вкладатися у криптовалюту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.