Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ковдри, грілки та простирадла: чим краще замінити обігрівач та скільки це коштує

Попит на обігрівачі збільшився в десятки разів, але ми розповімо, чим їх можна замінити

Колаж: Pro Гроші

Завдяки деяким приладам ви можете зігрітися за кілька хвилин

Колаж: Pro Гроші

Українці вже готуються до важкої зими та холодного опалювального сезону, а тому заздалегідь почали скуповувати все необхідне, аби з комфортом пережити холодну пору року.

Розповідаємо про електрогрілку, електропростирадло, електроковдру та що краще обрати.

Електрогрілка

Це стандартна електрична грілка. Найчастіше вона виглядає, як невеличкий прямокутний килимок.

Завдяки такому приладу ви можете зігрітися за кілька хвилин. Також грілку можна брати з собою в ліжку, і вона вас буде гріти вночі, якщо вам вимкнули світло.

Однак такий прилад ви можете використовувати лише на певну ділянку тіла, адже її розмір невеликий.

Варто памʼятати, що деяким людям такий прилад все ж таки заборонено використовувати. Наприклад, електрогрілку не можна використовувати людям, які мають:

  • запальні процеси (особливо в області тазу та в кишківнику);
  • проблеми із щитоподібною залозою;
  • патології серця та судин;
  • злоякісні утворення;
  • висипання або інші шкірні зміни;
  • гнійний артрит.

Ціна на електрогрілку коливається від 1 900 до 4 000 гривень.

Електроковдра

Такий прилад зовні мало відрізняється від звичайної грілки. Він легкий та має велику площу, а ще зроблений з м'якої тканини.

Головна відмінність всередині – це нагрівальні елементи, які дають приємне тепло та допоможуть швидко зігрітися в будь-яку пору року. До тканини електричних ковдр зазвичай прикріплений шнур живлення з регулятором температури. Однак його можна зняти, щоб випрати ковдру.

Основна перевага такого приладу у тому, що він:

  • дозволяє зігрітися в ліжку перед сном або лежачи/сидячи на дивані;
  • підвищує комфорт перебування у ліжку.

Електроковдру в середньому можна придбати за 3-4 тисячі гривень.

Електропростирадла

Це доволі зручний та безпечний спосіб зігрітися холодного вечора. Усередині електричного простирадла містяться тонкі та плоскі елементи нагрівання, ізольовані один від одного.

За допомогою перемикача ви можете самостійно вибирати режим обігріву спального місця – мінімальний (до 40 градусів), середній (50-60 градусів) або максимальний (75 градусів).

Електропростирадла в середньому коштують 5-6 тисяч гривень.

На що варто звернути увагу

Розмір виробу вибирайте одночасно з його потужністю. Всі подібні електричні прилади мають потужність 60, 100 та 120 ват. Це впливає на те, як швидко прилад досягне потрібної температури, та на якість прогріву.

Чим більша площа виробу та менша потужність, то тим довше він буде прогріватися, а також може нерівномірно розподілятися тепло.

Матеріал має "дихати". Обирайте прилади з тканиною, яка пропускає повітря. Це також впливає на рівномірне розподіляння тепла.

Додаткові функції. Всі ковдри, простирадла та грілки мають функції. Однак, чим більше функцій, тим більша ймовірність, що ви налаштуєте прилад індивідуально під себе.

Також зверніть увагу, що прилад повинен мати підсвітку, щоб ви користувалися ним у темну добу, та автоматичне вимкнення, адже тоді ви зможете спокійно заснути та не переживати за свою безпеку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, від чого залежать віялові відключення світла і кому до них готуватись, та розповідав, чи варто купувати електрогенератор, щоб точно не залишитись без електрики взимку.

Детальніше про опалювальний сезон 2022/2023 читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.