Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Компанія Ілона Маска представила нові супутники: що про них відомо

З'ясувались подробиці запуску на орбіту супутників нового покоління Starlink V2 Mini

Фото: SpaceX. Колаж: Pro Гроші

Нове покоління супутників Starlink представлене 27 лютого

Фото: SpaceX. Колаж: Pro Гроші

Космічна корпорація Ілона Маска SpaceX представила супутники нового покоління Starlink V2 Mini.

Про це повідомляє офіційний портал TeslaRati.

Коли відбудеться запуск

Відомо, що запуск нових ексклюзивних супутників відбудеться в понеділок, 27 лютого. У компанії із нетерпінням спостерігатимуть за процесом та фіксуватимуть позитивні та негативні сторони в роботі нового обладнання. На орбіту хочуть відправити відразу 20 супутників.

Що відомо про нові супутники

Нове покоління супутників Starlink відрізняється більш потужними антенами та доступом до нового набору частот. Вони забезпечують в чотири рази більшу пропускну здатність в порівнянні з апаратурою попереднього покоління.

Кожен супутник Starlink V2 Mini матиме дві масивні сонячні батареї площею 52,5 квадратних метра та "розмах крил" близько 30 метрів.

Яка вага супутників

Вага кожного супутника Starlink V2 Mini становить приблизно 830 кг, через що кількість апаратів, які ракета-носій Falcon 9 може вивести на орбіту, скоротилася майже в три рази – до 21. Таким чином, доведеться зробити в три рази більше відправок, проте завдяки підвищеній пропускній здатності з'явиться можливість обслуговувати більше число клієнтів.

Чому Starlink в України коштує дорожче, ніж у Європі

Ціна на термінали супутникового інтернету Starlink від Space X в Україні дорожча, а платити за користування потрібно постійно, оскільки в Україні спостерігається вищий трафік використання.

Директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Юрій Мацик пояснив, чому вартість терміналів супутникового інтернету Starlink для України відрізняється від цін в інших європейських країнах.

Мацик пояснює різницю в підході до тарифів і вартості лише баченням Space X.

"Компанії категорично не подобалася ситуація, коли термінали, призначені для приватного використання, приєднували до мобільних веж. У Чернігівській області одним Starlink роздавали інтернет п'ятьом селам, бо був обірваний магістральний канал. Компанія бачить трафік, який проходять через термінал. Вона бачить, скільки споживає один найбільш активний користувач у світі, а в нас це в рази більше", — підкреслив чиновник.

З 29 грудня для України почали діяти нові тарифи за користування супутниковим інтернетом Starlink. Так, вартість послуг для українських клієнтів подорожчала з 60 доларів (близько 2,3 тис. грн) до 75 доларів на місяць (2,8 тис. грн).

Водночас згідно з даними на сайті компанії, обладнання для супутникового зв'язку теж подорожчало. Якщо раніше воно коштувало 500 доларів, то тепер — 700 доларів.

Раніше ми писали про те, що в Україні з'явився перший поїзд Інтерсіті+, який обладнали терміналом Starlink. Також сайт Pro Гроші розповідав, кого звільнили від сплати податків при ввезенні Starlink в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.