Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Колишнього голову НБУ Шевченка оголосили у міжнародний розшук

Раніше Шевченко не з'явився на допит у якості підозрюваного, до цього він був у національному розшуку

Фото: Кирило Шевченко. Колаж: Pro Гроші

Шевченка звільнили з посади 6 жовтня

Фото: Кирило Шевченко. Колаж: Pro Гроші

Колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка оголосили в міжнародний розшук.

Про розшук Шевченка стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду, на якому підозрюваному заочно обирали запобіжний захід, передає Центр протидії корупції. Цю ж інформацію підтвердила прессекретарка САП Ольга Постолюк в коментарі Укрінформ.

Як повідомив прокурор САП, 20 вересня Шевченко виїхав з України за службовим паспортом у відрядження до Лондона. Відрядження завершилося через день, однак до України він не повернувся. Ексглава НБУ самостійно відправив себе у відпустку: спершу до 30 вересня, а згодом продовжив її до 7 жовтня.

4 жовтня Шевченко заявив, що йде у відставку нібито через проблеми зі здоров'ям, а вже за два дні НАБУ повідомило йому про підозру. Цього ж дня Шевченко написав, що підозра стала для нього неочікуваною, а сам він перебуває за кордоном на лікуванні.

За словами адвоката, наразі його підзахисний перебуває у Відні, де став на консульський облік і орендував житло.

У Центрі протидії корупції підмітили, що у пості від 6 жовтня Шевченко уже стверджував про своє перебування на лікуванні. Хоча на засіданні адвокат надав медичний висновок приватної австрійської клініки, датований лише 12 жовтня.

"При цьому у висновку не зазначено конкретного діагнозу і він не передбачає госпіталізацію. Там йдеться лише про рекомендацію лікарів провести певні діагностики, здати аналізи та утриматися від поїздок на великі відстані", – додали у ЦПК.

САП стверджує, що Шевченко повинен був повернутися в Україну, оскільки його бронювання як військовозобов’язаного було зняте автоматично з моменту звільнення парламентом, а категоричної заборони на дальні переїзди у нього немає, лише рекомендації.

Також прокурор повідомив, що Шевченко відмовляється надати слідству номер свого телефону та адресу електронної пошти, хоча про підозру йому точно відомо.

28 жовтня Шевченка викликали на допит у якості підозрюваного. Оскільки він не прийшов, НАБУ та САП оголосили його у міжнародний розшук. До цього він був тільки в національному розшуку. За словами прокурора, Шевченко ухиляється від слідства та суду.

Нагадаємо, 24 жовтня НАБУ оголосило в розшук Кирила Шевченка, а також ще двох посадовців.

Встановлено, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використало її для розкрадання грошових коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.