Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кого набирають до піхоти під час мобілізації – головна вимога

Експерт пояснив, як відбувається відбір до піхоти в умовах воєнного стану

Фото: УНІАН, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Українці потрапляють до піхоти лише за певних умов

Фото: УНІАН, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Під час мобілізації військовозобов'язаних існують певні критерії, за якими українців набирають до піхоти.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов під час ефіру на YouTube.

За його словами, головною вимогою для того, щоб потрапити до піхоти, є хороша фізична підготовка.

"Вік може бути і 40+. Але людина повинна мати хороше здоров'я і фізичну підготовку. Всі інші навички здобудуться", – пояснив експерт.

Крім того, Жданов зазначив, що під час набору військових до піхоти є ще один важливий аспект – стійка психіка у людини. Під час бойової підготовки штурмовиків (не тільки в Україні, а й в будь-якій іншій армії світу) проводяться тренінги щодо стійкості у стресовій ситуації. Це є частиною програми підготовки військових, які служитимуть у складі піхоти.

Кого можуть відправити на фронт без підготовки

Деяких українців можуть відразу відправити в зону бойових дій без навчання. Як пояснив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач, до навчальних центрів призивають тих українців, які раніше не проходили службу. Там їх навчають за визначеними спеціальностями. Після чого військовослужбовці прибувають до військових частин на конкретні посади.

Однак є й ті, кого відправляють відразу на фронт. Це українці, які мобілізуються з досвідом військової служби та нетривалою перервою у проходженні служби. Саме така категорія військовозобов'язаних одразу до бойових військових частин.

В Командуванні Сухопутних військ ЗСУ, сьогодні українській армії потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат. У першу чергу мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями.

Також українцям пояснили, що у більшості випадків вручення повістки відбувається для виклику у військкомат. Там уточнюють військово-облікові дані чоловіків. А рішення про мобілізацію громадянина приймається вже після висновку медкомісії про придатність до військової служби.

Раніше ми писали про те, за яких обставин військовий може змінити місце служби. Також ми пояснювали, чи можуть призвати на службу волонтера.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.