Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хліб за ціною золота? Чи дорожчатиме випічка в Україні

Війна залишила чималий відбиток на хлібопекарській галузі, однак пекарі продовжують працювати

Колаж: Pro Гроші

Виробники розширили свій асортимент

Колаж: Pro Гроші

В Україні з початку війни ціна на хлібну продукцію збільшилась на 15-20%, але експерти стверджують, що це не межа. Очікується продовження такої тенденції. А все через те, що із відкриттям експорту почала дорожчати пшениця.

Про це повідомив перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, пише УНІАН.

Війна залишила чималий відбиток на хлібопекарській галузі, однак пекарі роблять все можливе, щоб забезпечити українців найважливішим продуктом. Галузі вдається повністю забезпечувати продовольчу безпеку населення.

Економити та не піднімати різко ціни на продукцію дозволяє те, що вдається купувати природний газ за пільговою ціною. Це поки можливо до 30 квітня 2023 року.

Зараз виробники дещо розширили свій асортимент продукції. На початку війни в основному випікали сорти хліба для масового вжитку. Але саме зараз почали спостерігати зниження попиту на хлібну продукцію.

"По галузі в цілому просліджується спад обсягів продажів. Що пов’язано з міграцією населення та зниженням його купівельної спроможності, а також окупацією та руйнуванням частини заводів", – зазначив Юрій Дученко.

За його прогнозом, вартість хліба може підвищитися ще на 5-10 відсотків.

Чому так впали ціни на яблука

Раніше ми вже писали, що цього літа був досить низький попит на фрукти літніх сортів. А от врожай яблук в Україні був досить високий.

Ціни на товарні фрукти різко впали саме після початку війни. Через це багато виробників були змушені переробляти фрукти в концентрований сік. Однак експерти бояться, що ціна на яблука може падати і надалі. Адже ситуація з темпами реалізації дуже погана.

Нагадаємо, чому зросли ціни на мʼясо та що буде з цінами наступного року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.