Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економія може загрожувати життю – які товари на AliExpress небезпечні

Не всі дешеві товари можуть бути безпечними для життя людини, особливо на неперевірених сайтах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Покупки в інтернеті іноді можуть загрожувати життю

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі сфера інтернет-магазинів настільки розвинута, що можна "сходити на шопінг", сидячи на дивані вдома. Однак не всі люди розуміють, наскільки небезпечними можуть бути деякі покупки.

Сайт Pro Гроші розповідає, які цікаві та недорогі речі можна купити на AliExpress і чому це може бути небезпечно для життя людини.

Покупки, які можуть загрожувати життю

Іноді люди замислюються над тим, що в інтернеті деякі речі можна придбати дешевше, ніж у фізичному магазині. Але ризики при таких покупках не оцінюються – їх перекриває ціна. Дійсно, в інтернеті можна купувати якісь дрібнички для побуту, але не автоматизовані охоронні системи або ж важливі запчастини для автомобілів тощо. До таких речей потрібно ставитись дуже серйозно.

  • Куртки з підігрівом

Один з варіантів, як можна зігрітись взимку на вулиці. Так, ідея куртки досить непогана, за умови, що людина її придбає в перевіреному магазині, де нададуть гарантію, що цей одяг не нашкодить здоров'ю. Замовляти такі речі за низькою ціною на сумнівних сайтах не можна, бо немає ніякої впевненості, що ця куртка, наприклад, через два тижні не загориться у шафі.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

  • Запчастини для автомобілей

Якщо в машині щось зламалось та потрібна заміна деяких запчастин, купувати їх у онлайн-магазинах на кшталт AliExpress не варто. Звичайно, в сервісі ці деталі можуть коштувати дорожче, але там зазвичай передбачена гарантія. Надто дешеві запчастини для автомобіля можуть виявитись непрацездатними.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

  • Охоронні системи

Сигналізації або системи "Розумний дім" необхідно замовляти лише в перевірених компаніях, які на цьому спеціалізуються. Охоронні системи, придбані на сумнівних сайтах, можуть виявитись звичайним мобільним застосунком, але ж ніяк не надійною системою захисту будинку. При цьому всі конфіденційні дані господаря можуть бути опубліковані в інтернеті. Тому, щоб бути впевненим у своєму захисті, самостійно встановлювати такі системи з інтернету не варто.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

  • Електроковдра

Прогнозується, що ця зима буде надскладною. Тому люди починають ретельно до неї готуватися, зокрема, купуючи різні електричні грілки. Одним зі способів зігрітися є електроковдра, але її також краще придбати в спеціалізованому фізичному магазині, щоб у разі несправності можна було розраховувати на гарантійний обмін чи ремонт. Електроковдри на неперевірених сайтах можуть бути небезпечними для життя людини, адже ніхто не дасть гарантії щодо їх досконалої якості. В Україні середня вартість електроковдр становить 3 200 грн. Дешевий виріб навряд чи забезпечить захист людині.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

  • Електричний нагрівач

В інтернеті можна віднайти такі прилади за дуже низькою ціною, особливо на маловідомих сайтах. Але, за потреби, невеликий електричний нагрівач краще придбати у офлайн-магазині, де вам нададуть необхідну консультацію та гарантію на товар. Адже непрацездатність такого приладу може загрожувати життю людини.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

  • Продукти для схуднення

Насамперед, необхідно думати про здоров'я – купувати продукти для схуднення на сайті, де продається абсолютно все, щонайменше ризиковано. Але багатьох людей приваблює низька ціна. Краще звернутися до лікаря або дієтолога, який порекомендує реально дієві препарати або призначить дієту. Це точно допоможе зберегти здоров'я, а найголовніше – життя. З чого виготовляються продукти, які реалізують на сумнівних сайтах за низькими цінами, та як вони впливають на фізичний стан людини, ніхто не знає.

Скрин: AliExpress
Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Скрин: AliExpress

Тож, купувати речі на неперевірених сайтах, керуючись лише низькою ціною, не варто. Краще заплатити більше, але бути впевненим, що вашому життю нічого не загрожує.

Раніше ми розповідали, як можна втратити гроші, продаючи в інтернеті. Також ми писали, як правильно сплачувати покупки в інтернеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.