Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економіка може бути захопливою: топ-5 комп’ютерних ігор про фінансову стратегію

Захоплюючі економічні стратегії розвивають мислення та вміння вибудовувати логічні процеси

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рекомендовані економічні стратегії на ПК

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Жанр комп’ютерних ігор, в яких гемплей побудований на постійних виборах ефективних рішень, логічних побудовах процесів, розвитку через позитивний чи негативний вплив, носить назву "економічні стратегії". Геймери по всьому світу щороку випробовують нові ігри, не втомлюючись будувати цілі імперії, які здатні зруйнуватися через одне неправильне рішення. Потреба думати та ризикувати – саме ці особливості стратегій приваблюють гравців.

Сайт Pro Гроші розповідає про 5 ігор в жанрі "економічної стратегії", які не залишать байдужим жодного геймера.

Які ігри на ПК про гроші сподобаються всім

  • IXION (Bulwark Studios)

Гравцям доведеться розвивати власну цивілізацію не у звичному середовищі (на планеті Земля), а в космосі, на гігантському шатлі. Виконуючи роль керівника та наглядача, доведеться постійно виконувати різні функції, в яких інколи можна загубитися. Необхідно контролювати всі процеси на борту, починаючи від забезпечення людей продуктами харчування і питною водою, закінчуючи розвитком місцевої інфраструктури, ремонтом космічного корабля, розвитком комерційних відносин між жителями тощо. Гра дуже пропрацьована та детальна, вміщує чимало контенту, який подекуди вимагатиме не лише компромісний рішень, але й небезпечних для виживання дій.

  • Stronghold Kingdoms (Firefly Studios)

Легендарна гра у своєму жанрі, яка вийшла в далекому 2012 році. Сюжет – з нуля побудувати замок, заселити навколишні території, розвивати сільськогосподарське, економічне, торгове середовище, не забуваючи при цьому заводити союзників та захоплювати чужі володіння. Родзинкою стратегії є можливість кооперативної гри в режимі реального часу, тобто у процес можна включити необмежену кількість учасників, щоб разом діяти, розробляти план політичного і воєнного розвитку, вести загальну економіку тощо. Stronghold Kingdoms – дуже цікава та захоплююча гра, яку достойно оцінили любителі жанру.

  • Planet Zoo (Frontier Developments)

Геймерам пропонується започаткувати і зробити прибутковим комерційний проєкт у вигляді зоопарку. Доведеться розробляти інфраструктуру, створювати унікальний ландшафтний дизайн, дбати за тваринами, вирощувати потомство, слідкувати за популяцією та ін. Поряд із вражаючою візуальною складовою балів грі додає процес здійснення економічних операцій. Адже недостатньо лише заселити зоопарк рідкісними видами тварин, важливо зробити його прибутковим. Чи окупляться всі витрати на будівництво, залежить тільки від вдало продуманої стратегії.

  • Forge Of Empires (InnoGames)

Ще одна легендарна гра, яка спровокувала бум виходу у світ схожих економічних стратегій. Сюжет не новий, але від цього не менш цікавий: потрібно перетворити маленьке селище у велике місто – центр промисловості, виробництва та торгівлі. Цьому допоможе швидка зміна історичних епох: гра розпочинається у Середньовіччі, проте, приймаючи вдалі управлінські рішення, ви змусите час блискавично рухатися вперед. В результаті, молоток і лопату замінять технологічно прогресивні інструменти. Власне, головна фішка Forge Of Empires – перетворити компактний населений пункт у величезну імперію.

  • Highrise City (Fourexo Entertainment)

Розробники впровадили у гру унікальну економічну систему, що працює на доступі до ресурсів і ринкових відносинах. Геймери зіткнуться під час проходження не зі звичайним містобудівним симулятором, а з гігантською структурою, в серці якої – розуміння всіх економічних правил і законів. Погодьтеся, що будувати будівлі, розвивати інфраструктуру та забезпечувати комфорт мешканців важко, якщо немає грошей. Їх можна заробити лише налагодженням постачання життєво необхідних ресурсів. Повільними темпами, майже як у реальності, можна дійти від одного приміщення до мегаполісу.

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ недорогих настільних ігор для компанії. Також ми повідомляли, де найдешевше і найдорожче грати в комп’ютерні ігри.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.