Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дрони в Україну будуть ввозити за новими правилами – що змінилося

Уряд вніс зміни до постанови, яка регулює питання ввезення в країну безпілотників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Правила ввезення безпілотників спростили

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні спростили правила ввезення в країну безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів) як гуманітарної допомоги.

Таке рішення ухвалив уряд, повідомила пресслужба Кабміну.

На засіданні 3 січня було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2022 № 174 "Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану".

Постанова прямо визначає, що імпорт дронів цивільного та подвійного призначення не потребує надання будь-яких додаткових документів – включно з гарантійними листами кінцевого споживача.

Якщо у волонтерів при ввезенні дронів виникнуть проблеми на митниці, в Уряді рекомендують дзвонити на гарячу телефонну лінію Держекспортконтролю (044) 462-48-47, або Держмитслужби (044) 284 19 34, (044) 247 27 06 для їхнього врегулювання.

Таким чином уряд хоче вирішити ситуацію, коли волонтери мали проблеми із ввезенням в Україну звичайних цивільних дронів та дронів подвійного використання.

Пропуск таких безпілотних апаратів має здійснюватися за місцем перетину митного кордону України. Для цього потрібно подати в паперовій або електронній формі декларацію, заповнену людиною, що їх перевозить, за формою згідно з додатком 1 без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів.

Умови для ввезення обладнання Starlink

Через війну в Україні їх також спростили. Зокрема, запчастини та комплектуючі для виготовлення електрогенераторів, а також обладнання супутникового інтернету Starlink можна буде доставляти в Україну без сплати ПДВ.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити Starlink для якнайбільшої кількості людей та організацій.

Також від митних платежів були звільненні генератори, акумулятори та ще низка електротоварів. Крім того, Кабмін прибрав обов’язкову умову надавати як підтвердження звільнення від сплати митних платежів декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Раніше ми писали про те, як ввозити генератори в Україну без мита. Також ми писали про те, що українцям змінили деякі правила перетину кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.