Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям спростили умови для ввезення обладнання Starlink: що змінилося

Завдяки рішенню уряду продукція здешевшає майже на 25%

Фото: Уніан. Колаж Pro Гроші

Starlink в Україну можна буде ввозити без ПДВ

Фото: Уніан. Колаж Pro Гроші

Запчастини та комплектуючі для виготовлення електрогенераторів, а також обладнання супутникового інтернету Starlink можна буде доставляти в Україну без сплати ПДВ.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 29 листопада.

За його словами, уряд вже затвердив належні документи, аби Starlink завозилися в Україну без мита і ПДВ.

"Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій", – зазначив прем'єр.

Водночас у Міністерстві економіки зазначили, що податкові пільги запровадили для комплектуючих та для виготовлення енергетичного обладнання, засобів очищення води та засобів супутникового зв'язку до мережі Інтернет (Starlink). Зазначається, що завдяки цьому рішенню продукція здешевшає приблизно на 25%.

"Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинились у невигідному положенні, уряд додатково звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином, і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на четверть дешевшою", – пояснив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Як ввозити генератори без мита

9 листопада з'явилася постанова уряду, за якою від митних платежів були звільненні генератори, акумулятори та ще низка електротоварів. Також Кабмін прибрав обов’язкову умову надавати як підтвердження звільнення від сплати митних платежів декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Письмовому декларуванню не підлягають наступні товари:

  • сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі;
  • сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

Водночас письмовому декларуванню підлягають товари в обсягах, що перевищують зазначені норми, а також товари, що ввозяться особою частіше одного разу протягом однієї доби.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що зміниться для користувачів інтернету Starlink в Україні. Також ми пояснювали, скільки коштує система Starlink для українців та як замовити обладнання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.