Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомогу від ООН зможе отримати ще одна категорія українців – хто та скільки виплатять

На виплату можуть розраховувати не тільки внутрішньо переміщені особи

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Отримати грошову допомогу можна через онлайн платформу єДопомога

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати грошову допомогу від Організації Об'єднаних націй. Якщо раніше на виплати могли розраховувати лише внутрішньо переміщені особи, то тепер отримати кошти можуть будь-які громадяни, які так чи інакше постраждали від війни.

Про це йдеться на порталі "єДопомога".

Скільки виплачуватимуть

Рішення щодо надання допомоги певній категорії населення та суми виплат прийматимуть безпосередньо у міжнародній організації. Реєстрацію на отримання виплат потрібно проходити на онлайн порталі "єДопомога".

Сума виплат становить 2 200 гривень протягом трьох місяців або 6 600 гривень однією виплатою. Громадянам, які подали заявку та ще не мають картки "єДопомога", потрібно її активувати, адже якщо рішення міжнародної організації буде на користь громадянина, він отримає свої гроші саме на цю картку.

На онлайн-платформі зазначено, що в пріоритеті найбільш чутливі категорії населення, тобто вони першими отримають допомогу. Йдеться про:

  • осіб з інвалідністю;
  • пенсіонерів;
  • одиноких матерів або батьків;
  • багатодітних сімей.

Під час створення заявки на отримання допомоги від ООН та інших міжнародних організацій потрібно вказати таку інформацію:

  • ПІБ згідно з ідентифікаційним документом;
  • РНОКПП (ІПН);
  • дані паспорта громадянина України, ID-картки, посвідки на постійне або тимчасове проживання, свідоцтва про народження дитини;
  • адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання;
  • номер телефону;
  • IBAN (необхідний для виплати допомоги на рахунок).

Після створення відповідної заявки, на платформі "єДопомога" можна контролювати її статус, тобто, на якому етапі знаходиться ця заявка.

Мінсоцполітики проводить верифікацію даних, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу. Якщо підстав для відмови виплат немає, то ця заявка передається далі на розгляд міжнародних організацій.

Коли ВПО мають отримувати виплати

Перерахування коштів для ВПО здійснюється Мінсоцполітики АТ "Ощадбанк" щомісяця до 3, 13 і 23 чисел. Водночас раз на місяць здійснюються виплата на підставі реєстру ВПО для отримання допомоги.

Раніше ми розповідали, як змінилися правила виплат субсидій. Також ми писали, як по-новому перевірятимуть ВПО та як це вплине на виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.