Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Дія" розширює можливості: які нові послуги та документи пропонує додаток

Мобільний застосунок "Дія" досить швидко оновлюється і радує користувачів додатковим послугами

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

"Дія" запускає нові послуги, які стосуються пільгових іпотек і розмитнення авто

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

Міністерство цифрової трансформації анонсувало перелік нових послуг, які скоро стануть доступні користувачам додатку "Дія". Серед вагомих нововведень – заява на отримання пільгової іпотеки та розмитнення авто.

Більше про цифрові можливості читайте в матеріалі Pro Гроші.

"Доступна іпотека"

З 1 жовтня українці матимуть змогу оформити пільгову іпотеку під 3% або 7% відсотків річних. Спочатку кредитування за цією програмою відкриють для військовослужбовців, науковців, лікарів і вчителів, а вже наступного року – для всіх категорій населення.

"Дія" обіцяє не залишатися в стороні та анонсує запуск послуги: невдовзі користувачі зможуть за допомогою кількох натискань відправити заяву й отримати документ про те, що їм дозволено скористатися пільговим кредитом.

Адже для допуску до програми "Доступна іпотека" людина має відповідати деяким критеріям, зокрема, бути платоспроможним, не брати участь у схожих державних програмах і бути громадянином України віком від 18 до 70 років. "Дія" згенерує довідку, яка доведе відповідність до всіх умов.

Розмитнення автомобілів

Війна в Україні призвела до знищення великої кількості автівок, через що сильно зріс попит на транспорт, куплений за кордоном. І хоча безкоштовне розмитнення відмінили ще 1 липня, попит на машини з Європейського союзу досі великий. На жаль, процедура реєстрація дуже фінансово невигідна українцям (може сягнути 60% від вартості самого авто), тож розробники "Дії" планують спростити функцію розмитнення.

Щоб уникнути махінацій на кордоні та зменшити корупційну діяльність, яка стосується реєстрації машин, застосунок "Дія" невдовзі запустить онлайн-розмитнення прямо у телефоні. У додатку підключать заповнення електронної декларації, а повний алгоритм реєстрації відбуватиметься наступним чином:

  • власник транспорту записує у форму VIN-код машини;
  • механізм автоматично підраховує вартість розмитнення;
  • користувач вводить додаткові дані про автомобіль;
  • на порталі "Дія" завершується електронна реєстрація.

Зауважимо, що ціна процедури залежить від віку транспортного засобу: чим старіша автівка, тим дешевше обійдеться розмитнення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що діти зможуть виїхати за кордон за допомогою "Дії". Також ми повідомляли, що "Нова пошта" запровадила знижки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.