Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Діти зможуть виїхати за кордон за допомогою "Дії": яку нову послугу анонсував застосунок

Нова послуга в "Дії" буде зручна для людей, що збираються з дітьми за кордон. Розповідаємо, як це буде працювати

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Діти зможуть перетнути кордон за допомогою додатку "Дія"

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З початку війни Росії проти України багато сімей з дітьми перетнули кордон, але при цьому заповнювали безліч дозвілів та отримували різні довідки. Вже незабаром це можна буде зробити лише за декілька кліків в застосунку "Дія" та найголовніше – без участі нотаріуса.

Про це йдеться у повідомленні Мінцифри.

Комітет з питань цифрової трансформації підтримав законопроєкт, у якому йдеться про отримання тимчасового дозволу на виїзд дитини, якій ще не виповнилося 16 років.

Наразі виїзд дитини за кордон це дуже незручна процедура. Щоб її пройти необхідно зібрати купу документів, свідоцтв та дозвілів. Здійснювати додаткові витрати на послуги нотаріуса. У результаті з'являється паперова заява, яку треба завжди мати при собі. Протягом поїздки цей папірець даже легко десь забути або загубити, якщо це трапилось, треба робити всі пройдені процедури з нуля.

Як буде працювати нова послуга

Такий законопрєкт надасть змогу оформити такий дозвіл швидко, безоплатно, без втручання нотаріуса всього за декілька кліків. Батьки зможуть це зробити самостійно, потрібна тільки наявність застосунку "Дія" і в мами і в тата. За допомогою нього хтось один надає згоду, далі всі дані вносяться в реєстр. Прикордонники зможуть перевірити все онлайн режимі, а батькам не потрібно буде возити з собою паперові документи та довідки.

Послуга буде абсолютно безоплатною, це дозволить заощадити на додаткових витратах. Також класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

Раніше ми розповідали, які нововведення анонсував додаток "Дія" і які документи взагалі потрібні для виїзду дитини за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.