Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Дія" принесе новинки: що цікавого з’явиться у додатку

Серед оновлень, про які розповів Михайло Федоров – іпотека за кілька натискань

Фото: Бабель, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Михайло Федоров розповів про нові послуги в "Дії", які невдовзі стануть доступні

Фото: Бабель, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що нового скоро з’явиться у додатку "Дія", а також на вебпорталі. Ці послуги стануть у пригоді чи не кожному українцю.

Деталі він розповів в інтерв’ю виданню "Бабель".

Англійська мова і пошук вакансій

Серед послуг, які вже доступні користувачам – платформа "Дія.Цифрова освіта". Там українці можуть проходити онлайн-курси, щоб підвищувати професійну кваліфікацію і просто навчатися нового. Невдовзі там планують створити велику підбірку освітніх серіалів та онлайн-уроків, щоб з їх допомогою проходити необхідний курс.

Після його завершення користувач отримуватиме сертифікат, який доводить набуті вміння та навички. Наступний крок – одразу шукати доступні вакансії у своєму регіоні, на яких знадобиться вивчений матеріал. Тож ця послуга стане в пригоді людям, які довго не можуть знайти роботу. Для реалізації задуманого вже здійснили перемовини про партнерство з найбільшими порталами з пошуку роботи.

Працюватиме нововведення наступним чином: з-поміж 200+ освітніх серіалів потрібно обрати напрям і скласти профільний тест. Платформа здійснить перевірку поточного рівня підготовки та створить програму курсу.

До того ж планується додати у застосунок курси англійською мовою, що дозволить популяризувати вивчення іноземної та збільшить конкурентоспроможність користувача. Як зауважив Михайло Федоров, в Україні хочуть запровадити англійську як повноцінну другу мову, але не державну, а для бізнес-спілкування.

Іпотечне кредитування за кілька кліків

Українці активно користуються державними програмами іпотечного кредитування, які надають приємні умови отримання позики на купівлю житла. Серед наявних варіантів – програми "5-7-9" і "Доступна іпотека". Зовсім скоро у "Дії" можна буде кількома натисканнями подати запит у банк. Це звільнить людей від особистого перебування у фінансовій установі, бюрократичної тяганини тощо.

"От уявіть, ви хочете купити квартиру в іпотеку, заходите в "Дію", натискаєте "отримати іпотеку" ― і формується ваша заявка в банк, а можна кілька. Після того вони вам надсилають відповідь про умови та відсотки. І немає дзвінків, принижень, запитань про те, скільки ви заробляєте", – розповів міністр цифрової трансформації.

Він уточнив: якщо повноцінно вдасться запровадити послугу, це стане технологічною революцією. Запуск хочуть здійснити наприкінці жовтня, спочатку для військових, потім для медичних працівників, а після цього – для вчителів.

Раніше сайт Pro Гроші писав про все, що ви хотіли знати про договори з банком. Також ми повідомляли, чому українці не купують валюту за офіційним курсом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.