Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У "Дії" запрацювала нова послуга, пов’язана з кредитами: що доступно українцям

У тестовому режимі в додатку "Дія" запустили послугу, яка дозволить приєднатися до програми "Доступна іпотека"

Колаж: Pro Гроші

Кілька натискань у телефоні допоможуть взяти іпотеку для купівлі житла

Колаж: Pro Гроші

З 1 жовтня в Україні запрацювала програма допомоги українцям під назвою "Доступна іпотека". Застосунок "Дія" одразу інтегрував функцію цифрового оформлення документів, але поки у тестовому режимі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки в Telegram-каналі.

"єОселя" – це функціональний інструмент, який дозволяє швидко та за допомогою кількох натискань оформити заяву на участь у програмі іпотечного кредитування. Також завдяки "Дії" людина зможе обрати необхідну банківську структуру без потреби особисто її відвідувати.

У повідомлені відомства зазначено, що "єОселя" лише почала роботу у тестовому режимі, тож наразі не здатна повноцінно обслужити користувачів. Після виявлення всіх технічних несправностей, інструмент запустять для масового використання. Заплановано, що це станеться у другій половині жовтня.

Чим "єОселя" зацікавить українців

Нагадаємо читачам, що "Доступна іпотека" пропонує громадянам визначених категорій взяти кредит на вигідних умовах для купівлі житла. Необхідно внести початковий платіж у розмірі 20% від повної вартості нерухомості, а кредитна ставка розрахована на 3% річних. Іпотеку можна оформити до 20 років, причому ставка залишиться незмінною протягом всієї тривалості угоди.

Тож послуга "єОселя" дає можливість безпосередньо у власному телефоні подати заявку на кредит, обрати банк, у якому людина хоче обслуговуватися. Наразі у базу додатку інтегровано 5 фінансових установ: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Скай банк і Глобус Банк. Ці компанії вже готові розпочати видачу перших кредитів.

Варто пам’ятати, що у 2022 році послуга доступна лише військовослужбовцям, лікарям, педагогам і науковим співробітникам. А з наступного року взяти вигідний кредит зможуть усі українці, якщо відповідатимуть вимогам і визначеним критеріям.

Раніше сайт Pro Гроші писав про перший випадок в цифровізації України. Також ми повідомляли, що "Дія" повертає важливу послугу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.