Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дістатися до роботи стане легше? Який проєкт хоче перезапустити Uber

Shuttle потрібні на постійних маршрутах, які використовує багато людей, і зазвичай ці маршрути сполучають їхню роботу і дім

Фото: Uber. Колаж: Pro Гроші

Shuttle потрібні на постійних маршрутах, які використовує багато людей

Фото: Uber. Колаж: Pro Гроші

Американська компанія Uber планує перезапустити проєкт Shuttle, від якого довелося відмовитися у 2021 році через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив керівник міжнародних зв'язків Uber Метью Девліна агентству Інтерфакс-Україна.

"Єдиною причиною, через яку ми призупинили "Шаттл", насправді була проблема з COVID-19. І думаю, що ми точно хотіли б перезапустити тут цей продукт", — сказав він.

За його словами, Shuttle потрібні на постійних маршрутах, які використовує багато людей, і зазвичай ці маршрути сполучають їхню роботу і дім.

"COVID-19 і карантинні обмеження, що його супроводжували, змінили умови, безліч людей перестали відвідувати офіси й це стало справжнім викликом для проєкту. І така ситуація була не лише в Україні — з такими викликами ми зіткнулися і на інших ринках", — розповів він.

Девлін також повідомив, що в перші дні війни Uber Shuttle перевозив українців через польський кордон. Безплатно в районі прикордонного переходу "Шегині-Медика" було перевезено 150 тис. осіб.

З якими ще водіями не люблять їздити пасажири?

Раніше журналісти сайту Pro Гроші поспілкувалися з пасажирами, які поділилися історіями своїх дивних поїздок на таксі. Деякі з них не люблять, коли таксист починає наполегливо пропонувати цукерки або щось інше їстівне. Звісно, що вони відмовляються, адже вони вперше бачать цю людину та не знають, що саме знаходиться у тих цукерках.

Також траплялися випадки, коли водій на світлофорі вмикав серіал та переставав слідкувати за дорогою, це певним чином лякає пасажирів й вони починають нервувати та знаходяться у напруженому стані протягом всієї поїздки.

Насправді таксі – це зручний спосіб пересування містом, який дуже полюбляють українці, але, на жаль, не всі водії відповідально ставляться до своєї роботи.

Знижка на таксі від Укрзалізниці

Укрзалізниця запустила акцію — пасажирам можна отримати знижку на таксі на залізничних вокзалах у наступних містах:

  • Київ (на Центральному, Південному та Дарницькому вокзалах);
  • Дніпро;
  • Львів;
  • Одеса;
  • Івано-Франківськ;
  • Ужгород;
  • Полтава;
  • Кривий Ріг.

"Йдеться про акцію, яка вже й дотепер діяла в цих містах – знижку на вартість поїздки на таксі до залізничного вокзалу або з нього. Тепер її вирішили продовжити до кінця літа поточного року",– розповіли в Укрзалізниці.

Раніше ми розповідали, як таксисти найчастіше "розводять" туристів. Також ми писали, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.