Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям хочуть спростити процедуру отримання статусу ВПО – кого торкнеться

Розповідаємо, для кого буде спрощена процедура та що зміниться

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для кого в Україні хочуть спростити процедуру отримання статусу ВПО

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У деяких українців іноді виникають проблеми з отриманням статусу ВПО. Йдеться про дітей, які ще не мають паспорта. Однак вже незабаром цю процедуру для них мають спростити.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Міністерство розробило відповідний законопроєкт згідно із яким буде спрощена реєстрація нового місця проживання дітей. Адже наразі, через відсутність статусу ВПО у неповнолітніх, деякі батьки не можуть отримувати грошову допомогу на дітей. Також можуть виникати деякі складнощі з отриманням певних пільг.

"Діти, які є переселенцями, при отриманні паспорта не мають зареєстрованого місця проживання, а тому отримання довідки ВПО та державної допомоги для них є великою проблемою", – йдеться у повідомленні.

Після ухвалення відповідного законопроєкту, дітей реєструватимуть за тимчасовим місцем проживання батьків або інших дорослих, які опікуються неповнолітніми, і з якими вони проживають.

Хто може отримати допомогу для ВПО у 2023 році

  • Особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих.
  • Особи, які мають непридатне для проживання або зруйноване житло і подали до 20 травня 2022 року заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через портал "Дія".
  • Особи, які мають документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження або знищення нерухомого майна через бойові дії, терористичні акти, диверсії, спричинені російською агресією.
  • Особи, які отримували щомісячну адресну допомогу ВПО для покриття витрат на проживання станом на 24 лютого 2022 року.
  • Особи, які повторно перемістились із тимчасово окупованих територій або територій, на яких ведуться бойові дії після 24 лютого 2022 року.

Такі українці отримуватимуть у 2023 році фінансову допомогу у розмірі 2 000 гривень на дорослого члена сім'ї та 3 000 гривень на дитину або особу з інвалідністю.

Також щомісячну допомогу у розмірі 2 500 гривень ВПО зможуть отримувати від Червоного Хреста. Сім'ям, в яких 3 і більше дітей, ЮНІСЕФ виплачуватиме по 2 200 гривень на місяць.

Раніше ми розповідали, що деякі ВПО зможуть отримати ще одну додаткову грошову допомогу. Також ми писали, чому деякі українці не можуть отримати допомогу для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.