Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі ВПО отримають по 6 600 гривень: хто саме та за яких умов

Мешканці ще одного регіону України зможуть отримати грошову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі ВПО отримають допомогу від міжнародної організації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в Сумах, зможуть отримати грошову допомогу від міжнародної організації.

Про це повідомляє Соціальна інформаційна платформа.

Скільки виплатять

ВПО, які зареєстровані виключно в Сумах, отримають по 6 600 гривень від Міжнародної організації з міграції (МОМ). Зареєструватися для отримання допомоги потрібно до 17 лютого 2023 року, зробити це можна двома способами:

  • заповнити онлайн-форму;
  • особисто в Першому сумському гуманітарному штабі за адресою: вул. Воскресенська, 16 (з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 14:00).

Допомога для ВПО у 2023 році

Українці, які мешкали на певних територіях, продовжують отримувати фінансову допомогу у розмірі 2 000 гривень на дорослого члена сім'ї та 3 000 гривень на дитину або особу з інвалідністю.

У 2023 році ВПО зможуть отримувати фінансову допомогу від таких міжнародних організацій:

  • Червоний Хрест;
  • ЮНІСЕФ;
  • ООН.

Щомісячну допомогу у розмірі 2 500 гривень ВПО зможуть отримувати від Червоного Хреста. Сім'ям, в яких 3 і більше дітей, ЮНІСЕФ виплачуватиме по 2 200 гривень на місяць.

Протягом кількох місяців українці отримуватимуть допомогу від ООН у розмірі 2 200 гривень. Зареєструватися на отримання допомоги можна в офісах та виїзних пунктах у десяти регіонах: Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Хто має право на допомогу для ВПО у 2023 році

  • Особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих.
  • Особи, які мають непридатне для проживання або зруйноване житло і подали до 20 травня 2022 року заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через портал "Дія".
  • Особи, які мають документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження або знищення нерухомого майна через бойові дії, терористичні акти, диверсії, спричинені російською агресією.
  • Особи, які отримували щомісячну адресну допомогу ВПО для покриття витрат на проживання станом на 24 лютого 2022 року.
  • Особи, які повторно перемістились із тимчасово окупованих територій або територій, на яких ведуться бойові дії після 24 лютого 2022 року.

Раніше ми розповідали, якими онлайн-послугами можуть скористатися ВПО. Також ми писали, хто в Україні отримуватиме підвищену грошову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.